8
HET SPORTBLAD
genomen. Tegen half vier bezoekt men een vriend of ontvangt diens bezoek en zit een uurtje gezellig te praten — Moeder zorgt wel voor een kopje thee — of men neemt dam of ander spel ter hand. Zeg, dat het gezin half zes aan tafel gaat. Na afloop wordt een uurtje gegeven aan nazien van schooltaak of verrichten van correspondentie. Tegen acht uur ia de familie rond de theetafel geschaard. Da Zondagsbladen, de portefeulle van 't Leesgezelschap enz. worden ter hand genomen, daarna wordt wat gemusiceerd of er komt een of ander winteravondspel op tafel, en . . . 't is bedtjjd eer men 't weet I"
Inderdaad een verlokkend programma, hoewel we gelooven, dat 99 van de 100 jongelui, die weten wat voetbal is, er de neus voor zouden ophalen, tenminste voor het middaggedeelte.
Domine' vergeet bovendien wel wat, dat die jongelui niet allemaal schoolgaand zijn, maar dat het meerendeel door de week den geheelen dag op kantoren werkzaam is. Dan is toch zoo'n enkele Zondagmiddag voor wat uitspanning in de vrije natuur tocb faeusch geen overdaad om van de noodzakelijkheid niet eens te spreken.
Uit het Oosten
Vitesse— Quick.
't Is altijd het neusje van den zalm, Vitesse— Quick of Quick—Vitesse, in het bijzonder voor ons Bestuursmenschen, die van zoo nabil getuigen zgn van den feilen concurrentiestrijd tusschen de beide Geldersche luxe steden.
Bij zulk een wedstrijd is er altijd extra spanning, vormt het publiek zelf partijen, die met eikander wedijveren in de hardste aanmoedigingskreteu en ook de respectievelijke penningmeesters kunnen na een drukken middag met een goed gevulden buidel huiswaarts gaan.
Is het wonder, dat men in Arnhem Quiek niet wil missen voor het Oosten, terwille van een Zuidelijke le klas, Quick, dat zoo door en door een Oostelijke vereeniging is, een der oudste onder de zusters I
't Was vol op het oude Elarenbeek, gejoel en gejuich tusschen de kale woudreuzen, die met Engelberts c.s. al zooveel lief en leed hebben doorgemaakt. Zij toch zijn getuige geweest van roemvolle jaren, toen Willem Hesselingk met zijn stereotype gsmuts, het geelzwarte shirt over zijn robuste schouders trok, onder hun loof werd vorig voorjaar de Provincialen in elkaar gezet.
Van Zant, de fluitist, blies nog al eens een dissonnant!
10 minuten na het begin bezorgde Steenvelt na een solo-ren, door handig gebruik te maken van een misverstand tusschen Göbel en Holtus, Quick een voorsprong, welke later de overwinning beteekende. Steentje is en blijft toch nog altijd een uitstekend speler, en nu bij, noodgedwongen, zijn tvappers weer van de veteranen-kapstok heeft genomen, is het te hopen, dat hg nog eenigen tgd actief speler blijft; rood-zwart kan hem nog niet missen, vooral van het jaar niet.
Toen het uit was, was het 0—1.
Fanatiek is er gespeeld, soms wat erg ruw.
De waarschuwing, die Van Laar kreeg (de hoeveelste van dit ja&r?!) was niet onverdiend.
Voor het publiek was h t een aardige middag, hoewel het Numeegsche contingent, dat buitengewoon groot was, zich wel meer vermaakt zal hebben, dan de Arnhemmers.
Oferstraten vlagde langs het lijntje, en vormde met Chris op de tribune het bekende contrast van Jantje huilt en Jantje lacht!
Scblimmer speelde als tegen Wilhelmina, werkelijk veelbelovend.
Bij Vitesse Van den Hout aldoor, en Holtus na den rust uitstekend.
De competitie indeeling.
Nu dit groote vraagteeken voor bondsbestuurders wederom het brandpunt vormt, waarin de de verschillende penvoerders van Noord en Zuid, van Oost en West de gloeiende stralen van hun vernuftig brein doen convergeeren, ("mooi gezeid, wat!) nu neme men ook Provinciaalse het niet kwalijk, als hij ook eens zegt, wat hij vindt.
L\ schouwen we kalm en zonder vooroordeel den grens tusschen Zuid en Oost en Zuid en West, dan komen we tot het resultaat dat de geografische Brabantsche grens, de eenige logische is.
Wat drommel, die grens is toch maar geen lijn op een kaart, geen fietie, maar een werkelijke scheiding tusschen verschillende menschen tijpen I Zoo goed als, Arnhem en Zutphen en Nijmegen een homogeene bevolking hebben, zoo vormen ook de bewoners van den Bosch, Breda, Maastricht, ja heel Brabant, Limburg en Zeeland een geheel, iets aparts, dat zich uit in aard, taal en gewoonten.
Men trekke zijn districts grenzen in den eersten plaats aardrijkskundig logisch.
Moge dit het uitgangspunt zgn bij de instelling van een zuidel. 1ste klasse, late men D.F.C. en Quick (N) in het milieu, waarin ze behooren en vorme een Zuid-af deeling van Zuidel. clubs. Niet stelen in ander gebied I (art. 365 wetboek van strefrecht).
PROVINCTAALTJE.
Voetbal.
Uitslagen van wedstrijden, gespeeld op Zondag 10 December 1911.
Eerste klasse. Quick—V.O.C. 2—0 W. Eymers Jr.
Ajax—D.F.C. 3—3 C J. Groothoff
Velocitas—H.B.S. 2—0 C. R. Drijver Haarlem—H.F.C. 3—1 H. A. Tromp Sparta—H.V.V. 3-0 H. J. Willing Vitesse—Quick 0—1 J. van Zant
P.W.—G.V.C. 0—1 F. J. van Eysden
Reserve le klasse. V.O.C. II—Quick II 4-3 J. Hazeu H-B.S, II—A.F.C II 2-1 J. J. Homoet H.F.C.II—Haarlem II1—3 A. Kappenburg H.V.V. II—Sparta II 1—8 Jac. Smits G.V.C. II—P.W. II 5-0 A. G. J. Blom GoAheadlI—Z.A.C.IIl-0 H. E. Hulsebos
Tweede klasse. Bloemend.—N^ptunusl—2 A. Duijnhouwer Blauw Wit—V.V.A. 1—3 L Spier D.V.S.—Xerxes 3—1 A, J. Bronkhorst R.