De Reoue^

IIIIIIIIIIIIIIIIH

der Sporten

waarin opgenomen: „De Corinthian", „Het Sportblad" en „SportRevue 't Stadion" —

u

HET NEDERL. GOLFCOMITE, DEN NEDERL. RUGBYBOND, DEN NEDERL. STUDENTENVOETBALBOND, DEN ALG. HOCKEYBOND en aangesloten vereenigingen, den Amst. Athletiekbond, den "West. Roeibond, de Haagsche-, Noordwijksche-, Rosendaelsche-, Hilversumsche-, Twentsche-, Rotterdamsche- en Eindhovensche Golfclub, de Golfclub-Voorne,- Enghuizen, Domburg,- „Toxandria",- „De Dommel", Kennemer en Hattemsche Golf- en Country Club, Utrechtsche Golfclub „De Pan", de Holland-Bekerwedstrijdvereeniging, de Roei- en Zeilvereeniging „De Amstel", en de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging „De Maas", de Zeil- en Roeiver. „De Nieuwe Meer", de Amsterd. Rugby Voetbal Club.

Illllllllllllllllllllllill

Abonnementen per jaar bij vooruitbetaling ƒ 10.— —

— Indië en buitenland ƒ 14.—

Bankier: Amsterdamsche Bank,

Kantoor Leidschestraat Postrek. 172884 —

— Gem. Giro S 3113

lllllilllllllllllllllllillllllllllllllllllllllllli

Abonnementen kunnen met ieder nummer ingaan doch men verbindt zich telkens voor den geheelen jaargang. — Opzeggingen moeten schriftelijk geschieden uiterlijk één week voor 't ingaan van een nieuwen jaargang der „Revue".

Paolino.

D E

8UR I

G E

Schmeling.

door EMANUEL HUTSCHNECKER

(Correspondent van „The Times" in Barcelona)

Het is een feit, dat de organisatoren van den grooten 8-urigen boksdag op 12 Mei hun woord gehouden hebben en de zaak precies zoo hebben afgewerkt, als ze het in hun Amerikaansche reclame (in kranten, door de radio en op talrijke andere manieren) beloofd hadden. Maar de 100.000 bezoekers, waarop men met deze monsterorganisatie gerekend had, kwamen niet. Misschien zou de eerst vastgestelde datum, 15 April, — de derde verjaardag van de Spaansche Republiek, waarbij groote volksfeesten op de pleinen en straten van Barcelona honderdduizenden uit het heele land naar de Catalonische hoofdstad getrokken hebben, — voor de promotors beter geweest zijn.

Een ander bezwaar was: de wat te hooge toegangsprijzen van 5—100 Pesetas, terwijl men anders voor 10 Pesetas een middelmatige plaats kan krij-, gen voor de bokswedstrijden in Barcelona, die hier zeer populair zijn en minstens iedere week, soms vaak 2 tot 3 keer per week, plaats hebben en zeer goed bezocht worden.

Nog enkele uren voor den vastgestelden aanvangstijd van den hoofdstrijd Schmeling—Paolino was de scheidsrechterskwestie nog niet opgelost. J o e Jacobs, de irriteerende rooker van dikke sigaren en manager van Schmeling, weigerde zijn beschermeling in een wedstrijd te sturen, die door drie Spaansche scheidsrechters geleid zou worden. Heftige discussies werden urenlang gevoerd, tot Jacobs moest zwichten voor bedreiging met diskwalificatie en politie-optreden. Ondertusschen hadden de 60 andere boksers hun meer of minder goede capaciteiten getoond. Het publiek van de goedkoopere plaatsen liet zich de trek in zijn overvloedig meegebrachte etensvoorraden niet ontnemen door het rijkelijk vloeiend bloed van de jonge boksers die, hoofdzakelijk als debutanten, met moed hun eerste openbare wedstrijden onder den gloeienden, haast tropischen zonnegloed uitvochten.

Tegen den middag vulden zich de toeschouwers-tribunes en ringplaatsen van het stadion, dat vijf jaar geleden, ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling 1929, gebouwd werd; in het bizonder de goede ringplaatsen van jo—100 Pesetas waren goed bezet, want in de eerste kringen van Barce-

el belangstelling

voor

lona bestaat

sport.

De tweede hoofdwedstrijd (er waren er vijf) ging tusschen den Hollandschen kampioen Rinus de Boer en den Cubaan Cheo Morejon. Deze wedstrijd stond bizonder in de belangstelling, daar de Cubaan de sparringpartner van Uczudun (Paolino) geweest was en de Nederlander dezelfde functie bij Schmeling vervuld had. Morejon, die in Spanje door zijn mooie manier van vechten zeer geliefd is, stelde teleur, afgezien van de tweede ronde, waarin het hem gelukte de Boer eenige sekonden „te vloeren". Maar deze, die door fraai boksen veel sympathie onder het publiek verwierf, hetgeen bleek uit het geroep „Rubio" — blonde —, wist den wedstrijd goed op punten te winnen.

Hierna volgde de hoofdwedstrijd S c h m e 1 i n g—P a o 1 i n o. Onder groote spanning, die bleek uit talrijke uitroepen en bijvalsbetuigingen, werden de beide kampioenen met hun staf en politie, in den ring gevoerd.

En na het gebruikelijke voorspel, het keuren van de handschoenen, het maken van foto's enz., begon deze revanche-wedstrijd. . . .

Uczudun was direct in den aanval. Onder het publiek heerschte groote opwinding. De ring werd, bij wijze van voorzorg, grondig door politie bewaakt. Terwijl de eerste twee ron-

V.l.n.r. manager Huizenaar, Rinus de Boer, de scheidsrechter, Morejon.

812