449
skln9 volkomen or'n door ééne
sa
en"1 Sportzaken ;i.'lQ|<king 30 ct.
:kf' ^Och het schieten
dêK steoigheid,
felheid, stevigheid de '^happen, die naar
ng' lu gevoera. uit
n
'1 ri„ kl,„w,m,r»
geen zwa
kke
SJL berken hard en «enigen tijd geC^t in het vijfde 1|<v heeft geschud, h'.'fit?, "iets van z'n dr' n 'l verloren. Wat i Ten 8 gebruik van ief le maken! :*Delpft cikjc gelukkig te R.Q^n gekomen, ie$het het succes li jerste doelpunt 1 ^..Qat Paape het t W;njde zetten, doch ^at van rich ■ dC. werd Zijl-
Cde ,storid echter
ve' . Plaats in het
laakte
joh
later
een
(iseboom
lSAAT 23__25
Utractie-Orkest" Jj»us Mose» e.a.
ring in de achterhoede, waardoor de ongedekt staande Ruigrok het leder heel kalm in het net kon plaatsen. Hij kreeg het leder van de doellijn toegespeeld.
In de eerste helft werd er niet gedoelpunt. De strijd was, vooral in het tweede gedeelte, van stevige kwaliteit. Maar er werd in goede verstandhouding gespeeld en van der Dungen trad daarbij zeer taktvol op. Hij floot juist genoeg om het voortdurend een vlot gespeelde wedstrijd te doen blijven, doch hij zorgde er ook voor, dat men niet overdreef. In het tweede gedeelte moesten er enkele spelers uitvallen. Voor zoover ik kon nagaan, was dat echter niet het gevolg van te stevig spel. Arntzenius viel uit omdat hij bij een trap z'n knie bezeerde, doordat hij blijkbaar in den grond trapte en bij de andere uitvallers leek mij de vermoeidheid ernstiger dan het ongeval!
De leiding van den Zuidelijken
ERVEN CORN S SCHOORL
v/h„IN DEN SsLVEREN MOLENBEECKER" Kralverstraat 32 Amsterdam (C.) Telefoon 42149
SJ^C )RTPRIJ ZEN
scheidsrechter v. d. Dungen' was prijzenswaardig. Nu hij zijn Groningsche water- en moddervrees blijkbaar heelt laten varen, behoort hij tot de eerst; krachten van ons scheidsrechterscorps.
De publieke belangstelling viel mee, al was het verblijf op de in den wind gelegen overdekte tribune niet bepaald aangenaam. Het vlotte spel deed echter veel onaangenaams vergeten.
C. J. GROOTHOFF
HOCKEY
OiHipiroduciiieiDe meeirdeirheid
Wanneer men de geschiedenis naleest van hei Nederlandsche hockey komen de Anglo Indians daarin telken jare opnieuw voor. Reeds vele seizoenen bezoeken de sympathieke Engelschen dit lage land aan de zee. Feitelijk heeten ze geen Anglo Indians meer, want in verband met de politiek werd de vereeniging British Colonial Hockey Union genoemd. Niettemin waren ze in Nederland bekend als Anglo Indians en omdat die naam het Hollandsche publiek iets is gaan zeggen, werd hij volgehouden tot den huidigen dag. Dc Anglo Indians herbergen in hun team vele sterke hockey-ers van het Britsche koninkrijk. Onder hen bevinden zich semi-internationals en full-internationals. Ik zal hier niet in den breede gaan uiteenzetten, dat we vroeger heel blij waren, wanneer een gelijk spel of slechts kleine nederlaag tegen deze Anglo Indians werd geboekt. Het Nederlandsche hockey is thans op een hooger peil gekomen en we verlangen zoo langzamerhand iets meer. Dat het
A. - en B.-team er evenwel in zou s'agen van de gasten te winnen, heef.; de verwachtingen verre overtroffen.
De Nederlandsche Hockey en Bandybond, waarvan het bestuur, zoowel te Hilversum als m het Olympisch Stadion volledig vertegenwoordigd was, had twee elftallen in elkaar gezet, die nog niet eens de grootste kracht van het vaderlandsche hockey vertegenwoordigden. Want b.v. v. d. Haar was niet van de partij, D u p o n heeft de roeisport gekozen, D c Geer kon niet op het appèl zijn. Als we in dit verband herinneren aan de verliezen (Braat, Brand, enz.) die de N.H. en
B. B. pas geleden heeft, dan springen de successen van het A.- en B.-elftal nog sterker naar voren.
Het is niet mijn bedoeling de beide matches in den breede te behandelen. Doel van de ontmoetingen was een
overzicht te krijgen van de krachten, die in de naaste toekomst onze eer tegen de Belgische en andere internationale hockey-ers dienen te verdedigen. En in wedstrijden tegen sublieme hockey-ers als de Engelschen zijn, kon dat vrij goed worden geconstateerd. Jammer wat 't, dat dc toestand der velden te Hilversum en Amsterdam niet zoodanig was als men gehoopt had. Maar de heeren, die de selectie moeten verrichten, hebben veel kunnen opsteken.
De wedstrijd odi/ni /Kiaierdag
In Hilversum hebben de Anglo Indians een 2—1 nederlaag geleden in
een wedstrijd, die voor 75% een meerderheid der gasten toonde. Zeer merkwaardig, maar alleszins begrijpelijk voor degenen, die in 't Gooi aanwezig waren. Bijzonder gelukkig kunnen de A.I. zich met het resultaat niet achten, want de B.-voorhoede was van geen geweldige kracht. De defensie bleek evenwel in zoo prima conditie, dat alleen Penn kans zag eenmaal den Nederlandschen doelverdediger te passeeren. Bijzonder opgevallen in dezen kamp is de rechtsback Westerkamp van H.D.M., die De Waal in spelopvatting en uitvoerig evenaarde en als reserve heeft de N.H.B.B. een goede greep gedaan door dezen speler te laten uitkomen. Hte was trouwens niet de eerste keer, dat Westerkamp een try kreeg. Hij en Rees, verdedigden zoo fel, dat de Engelschen er niet in slaagden meer dan één keer het doel te vinden. In meer dan één opzicht was het resultaat voor de gasten niet gelukkig. Het B.-team toch speelde gedurende drie kwartier met 10 man (Houtzager werd gewond en Schnitger was niet komen opdagen, zoodat er geen reserve meer was, behalve Ha vin ga van Utrecht) en ondanks die handicap hielden de Nederlanders stand. Voor de rust scoorden Hey broek en H a v i n g a. Dc tweede helft van den wedstrijd was eenzijdig, maar spannend als gevolg van de taaie verdediging der onzen. Het was wel heel jammer, dat H o u tzager den geheelen wedstrijd niet kon meedoen. Ik toch geloof, dat het nog steeds tusschen Houtzager en Ter Haar gaat voor de bezetting van de spilplaats in het Nederlandsche elftal.
(Vervolg pag. 453).
Doelpunt nummer 3 in het Stadion.