285
In het belang uwer gezondheid!
Maakt Uw sport- en reiskleeding volkomen
ondoordringbaar voor regen door eene
behandeling met
Verkriiabaar bi| Drogisten en in Sportzaken
Gr. verpakking 75 ct. - KI. verpakking 30 ct.
IF«
HET 2-0
kc' gerust- uif hel" A.D.O.-elfral gezef worden
m{dam, Zondagavond.
voor het eerst in Pls> dat niet „bijna De overdekte was n p,en halve onge-
|eU tribune gaapte je aj -r over tweeën was. t Jacht, dat v00r [jezc
,chl een groote beu [5taani een en ander ;t ° jaangename incichf n wedstrijd te bei"oorgedaan. Het puahaal>. behalve goed è ,tlk)e sensatie. En jtA.D.O. te geven. -1 f7, een „heibeltje" ten">Perd door het 1 1! SUren wind; voor jt 170en was het naar-
baln
ieba e niet te zien
inCpaechti5etkfkiS °°k n 'ej 1 °en toeschou-
er wr;.1 ,e?n en ander n^X'p1^ de
10 Waren, dat eerli,'k" e 1 aan a- er even" ng'DO 'aX-kant als i de 'a Z'Jn geweest. a*n .^"erdammers ^■s', dat e*esdaaS^hev aien» ^r weer vier a.len zouden oaan ..,'eit was, dat Ann
ÈiT? koy£i?n
» mee ïT°?J ^ rUst vifl.^l!lhad,dei? ^ren
rrth ■ ^echt
k:„— -—vul» aan
bt 1 1 ^en aan het htjl-loopen) hadden de
s : 5 u,anken' dat de s g dubbel blank was.
^i dle.. b.v. tegen
dz«;,V J ZWak monden/ -^(kend. Breitner, die V aanPfkte, was nu iccesvol werker Hii "Xink en Weef steeds
" tc, wanneer rhfTap en v.
gevaar Maren
men gevoegelijk uit
ui _j6 ,.
"■"mana, aie zoo ver'»■ iaarbij ziet, dat hii
">t den war gO0it en ! steunt hij op een 't, niet meer voor het 'anti aanmerking komen
e het in de eerste )be'choten. Daargelaten :rrc
of deze tegen den uitstekend spelenden Keizer succes zouden hebben gehad, werden de kogels veel te hoog gericht, zoodat de sterke wind telkenmale het leer opnam, dat stratosfeerreis-neigingen ging verwonen. Een keer zou Geijtenbeek inderdaad succes hebben gehad, doch de Ajax-doelverdediger was fortuinlijk en van Diepenbeek werkte weg. A.D.O. demonstreerde in het veld goed spel en bleef de eerste drie kwartier meest in den aanval.
Heel aantrekkelijk was de wedstrijd intusschen niet en de tweede helft leverde — de paar doelpunten daargelaten — geen spel op, dat de koude kon doen vergeten. Ik had ge .'ach t dat de Ajacieden in die laatste drie kwartier geweldig van wal zouden steken, doch niets van dit alles geschiedde. Wel kregen de hoofdstedelingen twee doelpunten, maar b-uiten schuld van Quax, die in dezen wedstrijd, gelijk Keizer trouwens ook, uitstekend het doel verdedigd heeft. In langen tijd heb ik Quax niet zoo goed _:ezien. Vooral in de tweede helft hield hij harde schoten, inzonderheid van Mulders, die een van de beste Ajaxaanvallers was. Oudendijk, die de .plaats van v. Reenen innam, kon ik tijdens den wedstrijd slechts nu en dan ontdekken. Hij had in den internationaal Weber een mannetje gevonden, tegen wien hij het moest afleggen. Ook Volkers, Schubert en Tenhave waren niet van de kracht als in andere wedstrijden, zoodat het gevaar voornamelijk van Mulders kwam. Inderdaad maakte die ook het eerste doelpunt, zij het op fortuinlijke wijze. Bob ten Have gaf het leer van rechts aan, Mulders schoot, doch een Hagenaar veranderde het leer van richting en het verdween, tot ergernis van Quax, in het net. Dat was tien minuten na rust. Ajax probeerde het daarop lang, zonder succes. Maar na een half uur kreeg Quax een hard schot van den halfspeler v. Deijck te stoppen. Hij werkte weg, Volkers ving het leer op en retourneerde onmiddellijk. De Haagsche doelverdedigcr had zich nog niet geheel hersteld, zoodat de bal, gedraaid door den wind in het doel verdween. Zoo was het z—o geworden, zonder dat Ajax feite-
Doelman Quax vertoont kruip-door-sluip-door neigingen.
Lük zulk een voorsprong verdiende.
' ik geloof zeker, dat A.D.O. met een ietwat sterkere voorhoede in staat zou <7»weest zijn Ajax te kloppen.
LEX IZAKS
Gooïi^sieiimiimiinigeini
Het is Zondagmiddag; weer zitten we op de tribune van een van onze Hollandsche sportvelden. Ditmaal is het Hilversumsche Sportpark voor een enkelen middag ons „home", 't Gooi-Feyenoord! Feyenoord d e groote ploeg van de laatste jaren; doch wat een teleurstelling. Waar is de oude kracht? Tevergeefs zoeken we naar een Pijl, een Bul.
Het is bij dit zoeken gebleven. Zeker, er was nog veel te loven in het spel van de Rotterdamsche middenlinie en in het lenige, aalachtige doelverdedigen van een van Male, doch als er slechts met de oneven goal van een rammelende Gooi-ploeg — dit is geen hatelijkheid! — wordt gewonnen, kan men niet meer van d e ploeg van Nederland spreken.
Ook op de tribune is het duidelijk merkbaarEen dik oud heertje, met vurige, ronde wangetjes, steeks zijn verontwaardiging niet onder stoelen of banken.
Geregeld moeten èn spelers èn scheidsrechter het ontgelden, waarbij hij zijn kernachtige vloeken vergezeld laat gaan van een daverend gestamp met een soort adamsknots.
Doch hij ontvangt in het begin geen steun van zijn buurmenschen; pas als de scheidsrechter eenige eigenaardige beslissingen neemt, komt er leven in de brouwerij.
In het tweede gedeelte kan het heertje met de appelwangetjes niet meer
meekomen, slechts eenige schorre klanken verlaten zijn keel.
Het waterige zonnetje is ook achter de wolken verdwenen; rillend in onze jassen kijken we naar de 22 mannen, die met het bruine monster spelen, naar den man met de fluit en het eveneens fluitende publiek.
Doch boven dit alles imponeert de vlaggende grensrechter, die blijkbaar den scheidsrechter voor een tweeden Hitier aan ziet. Hij brengt hem tenminste met z'n vlag een , heil" groet.
De man maakt door een geweldig groote pet, waaronder zijn gezicht geheel verdwijnt, een mistieken indruk.
Doch de zon schijnt achter de wolken en zoo wordt ook deze man aan de koude over gelaten. Slanke Van Male voert eenige elegante danspassen in zijn doel uit, terwijl Cohen op het middenveld aan het duikelen is. Het spel dreigt dan als de bekende nachtkaars uit te gaan, doch de scheidsrechter weet door het niet toekennen van een doelpunt er weer nieuw vuur in te blazen.
Eenigen tijd is hij verdwenen temidden van een groot aantal appeleerende spelers. De grensrechter met de nog altijd bewegende vlag en de bruine pet brengt weer eenig gerommel onder de massa.
Gefluit, gesis.
Het oude heertje is ondertusschen ook weer herleefd. Vervaarlijk zwaait hij zijn adamsknots boven de hoofden van eenige geverfde, gillende dames, z'n stem begeeft hem echter.
Dan is het tijd! Verlangend naaide warme kachel, pakken we on/.c papieren bij elkaar. We mogen nog niet naar huis! Er komt net een ver lengstuk. Een extra strafschop! Van
Male betrekt het doel weer cn
kan den bal nakijken. Ontevreden mompelend gaan de toeschouwers naar huis. Aan de horizon daagt de tw?cdc klasse.
1. GR.
; DISTILLEERDERIJ j ASSEN DELFT STR. 4
E. J SCHAEFE
AMSTERDAM
WIJNHANDE L TELEFOON 43823