*47

^^te^tt^de^^^ycte^r w.o. „DE CORINTHIAN"

STEDENONTMOETING

^ ROTTERDAM-DEN HAAG

ygfr Beide steden winnen 4 partijen. Het

Haagsehe boksmateriaal van betere kwaliteit. Dekkers Jr. de beste bokser

BOKSEN

Rotterdam, November '33.

De stedenontmoeting tusschen Rotterdam en den Haag was weer een bewijs van de activiteit der betrokken Bonksbondbesturen. Het is op dezen avond nu wel voldoende gebleken, dat we in Rotterdam niet veel goede amateurs hebben en dat het Haagsehe boksmateriaal van heel wat betere kwaliteit is.

De beste boksers schuilden ontegenzeggelijk onder de Hagenaars, al vergeten we niet, dat ook de Rotterdammers over enkele goede krachten beschikten. Maar over het algemeen genomen presteerden de Hagenaars heusch meer dan de Maasstedelingen en het eindresultaat 4—4 is dan ook zeker een te geringe belooning voor de Residentiebewoners.

Dekkers Jr. blinkt uit.

Een openbaring voor ons was het uitstekende boksen van den Hagenaar Dekkers J r., die zijn concurrent van Es Sr. ruim op punten klopte. Onmiddellijk na den eersten gongslag toog de prachtig-harmonisch gebouwden Hagenaar in moordend tempo aan het werk en liet ons al direct fraaie staaltjes van zijn bedrevenheid in de bokskunst zien. Hij gebruikte steeds beide handen en beschikte over een zuiveren, harden stoot. De pupil van Huizenaar was echter eveneens verre van onbewegelijk en gaf op even fraaie wijze partij, hoewel het reeds toen bleek, dat de Rotterdammer minstens physiek in de minderheid was en zou blijven. Toen dan ook Dekkers in de 2e ronde er nog een schopje op gooide en van Es kennis had doen maken met zijn links rechtsche doublettes en linksche dubbelstooten, ging de Rotterdammer op een zuiver geplaatsten, harden rechtsche, zwaar neer. Hij herstelde zich echter meesterlijk en kon deze ronde doorkomen. In de laatste ronde had van Es tenslotte al zijn kunde en wilskracht noodig om zich den nog feller opdringenden Dekkers van het lijf te houden, waarin hij echter slechts ten deele kon slagen, want de laatste minuut overklaste de Hagenaar hem volkomen en het was een wonder dat

van Es niet knook-out ging. Beide boksers kregen een warm applaus van het in groote getale aanwezige publiek. Het was de beste partij van den avond.

Een kleine kemphaan.

Een aardig gezicht was het gevecht tusschen de beide vlieggewichtjes van Es J r. (R'dam) en het Hagenaartje Sprenkels. Jammer was het, dat de eerst 16-jarige Sprenkels wel wat heel licht was, zoodat de kundig boksende Rotterdammer in de 2e ronde tot winnaar werd uitgeroepen wegens overgroote meerderheid. Toch konden we in die korte gevechtsperiode constateeren, dat het kleine kemphaantje de bokskunst verstond. Een beetje meer eten Sprenkels!

Smit (den Haag) won na een verwoed gevecht van V e r m u 1 m, die zich teveel van z'n stuk heeft laten brengen, hetgeen wc tevoren niet hadden gedacht. Toch leek ons de overwinning van den Hagenaar ietwat geflatteerd, aangezien Vermulm heel wat zuiverder bokste en stootte dan Smit, die meer oorvijgen uitdeelde dan stooten plaatste en dikwijls den binnenkant van de handschoen hiervoor gebruikte.

D i e s s e n (R'dam) werd in de 3e ronde overwinnaar verklaard van T i ed e m a, die in deze ronde een groote oogwond opliep door een kopstoot cn hierdoor niet verder kon boksen, 't Was overigens een vrij slungelige strijd, waarin vooral Diessen door zijn onreglementair invechten tegenviel.

De ontmoeting in het vedergewicht tusschen Kooy (den Haag) en Noorland (R'dam) was van geen beteekenis. Noorland won op z'n slofjes.

Na de pauze heeft de geroutineerde Hagenaar Castrop 3 maal 3 minuten lang gehamerd op het lichaam en gelaat van den nieuweling Zoetem a n. De laatste wist nog niet veel van het boksen, maar bleek een incasseur bij uitnemendheid. Slechts tweemaal kon hij z'n harden drogen stoot doorkrijgen. Zoeteman kreeg na afloop een extra prijs voor zijn prestatie als nieuweling tegenover een A-klasser. (Zeker omdat hij is blijven staan, want z'n tegenstander heeft hij slechts sporadisch geraakt).

i CARLTON HOTEL j AMSTERDAM

I 200 KAMERS

200 BADKAMERS j ï ■ ■"

David en Gojiath.

In de zwaargewichtpartij tusschen Q u i s t en de G o o y e r, leek de Rotterdammer wel een dwerg bij een reus als de Gooyer. Quist bleek echter een moedige jongen en volgde een goede tactiek. Door zijn grootere snelheid kon hij zelfs de eerste ronde op zijn naam brengen. Maar in de 2e en vooral de 3e, toen hij zeer vermoeid was, kwam de Hagenaar aan bod, die dan ook aanmerkelijk op punten won.

De tengere leerling van van 't Hof, Tak, bokste een best partijtje tegen den Hagenaar de Bruin. Ook in deze partij was er eigenlijk weer een te groot gewichtsverschil. De gewichtsverschillen bestonden haast bij alle partijen dezen avond, waarbij de schaal steeds naar de Haagsehe helft oversloeg. We hadden zelfs heel sterke vermoedens, dat er met de gewichten flink werd geknoeid, hetgeen nu niet direct een sportieve houding zou zijn van de wedstrijdleiding.

Tak hield den graag op halven afstand boksenden, wat ongetrainden, de Bruin, met directes op afstand. De aanvallen van de Bruin verslapten meer en meer, zoodat Tak verdiend triomfeerde. Jammer dat Herman van 't Hof zijn leerling niet wat meer spier kan aanmeten.

Merken we nog op, dat het programma weer flink door elkaar gemikt werd en dat diverse reserves op het platvorm verschenen. O.a. misten we Willems.

De uitslagen van de inleidende partijen waren:

v. d. R e y d e n wint op punten van de Graaf. Risko wint in de 2e ronde wegens blessure van van D ij k.

J. J. MULLER

Tegemst&nder ooor Camera

Al langer dan vandaag is men op zoek naar een geschikten tegenstander voor wereldkampioen Camera. Er is gezocht onder de houthakkers, de smeden, en de nachtportiers. Vergeefs echter. Nu heeft het Engelsche blad Boxing een oplossing en wel deze:

Camera (zwaar) is geklopt door Stribbling (zwaar); Stribbling (zwaar) door Schmeling (zwaar); Schmeling (zwaar) door Daniels (half-zwaar); Daniels (halfzwaar) door Moody (midden); Moody (midden) door Harvey (midden); Harvey door Johnson (midden); Johnson door Hood (half-midden); Hood door Masson (licht); Masson door Rose (licht); Rose door F oreman (licht); F oreman door Tarleton (pluim); Tarleton door Volante (pluim); Volante door Parker (pluim); Parker door Hyams (pluim); Hyams door Corbet _ (haan); Corbet door King (haan); King door Thackeray (haan); T hacker ay door Jackic Brown (vlieg).

Op papier heeft Jackie Brown met zijn 50 kilo dus het recht op een match met de 122 kg. wegende Primo Camera.

IVOROL

Een product van de Pharm. Fabriek A. Mijnhardt - Zeist Doos 20 ct. Tube 35 ct. Zéér groote tube 60 ct.