564

||J IITEiRSTEl ggiJrWIIIINIG

DN HET OOSTEN

P. E.C. WINT VAN VITESSE

De strijd om het Oostelijk kampioenschap is nog niet beslist, daar P.E.C. er in slaagde van Vitesse te winnen en Go Ahead van Tubantia verloor. De wedstrijden van Go ahead tegen Vitesse te Deventer en van P.E.C. tegen Tubantia te Zwolle zullen dus de beslissing moeten brengen.

De spanning is hierdoor tot het uiterste opgevoerd, te meer, daar te verwachten is dat zoowel P.E.C. als Go Ahead den laatsten wedstrijd wel zullen winnen. In dat geval is een beslissingswedstrijd noodig!

Het is te Arnhem een aardige wedstrijd geworden, waarin de geelzwarten heel wat beter gespeeld hebben dan ze eenige weken geleden tegen Heracles te Almelo hebben gedaan, niettegenstaande ze ditmaal gehandicapt waren door afwezigheid van Horsten, die met eenige verwondingen, gevolgen van een fiets-ongeval, op de tribune zat toe te kijken. P.E.C, dat een goede ploeg in het veld bracht, heeft alle krachten moeten inspannen om het tot een overwinning te brengen. Ze zouden daarin vermoedelijk zelfs niet zijn geslaagd, indien de Arnhemsche doelverdediger niet een paar zwakke oogenblikken had gehad, onmiddellijk na het begin van de tweede helft. Het trappen van Visser is niet sterk. Z'n uittrappen zijn veel te slap. De bal komt telkens met een boogje op dezelfde plaats in het midden van het veld neer. Z'n zwak trappen blijkt ook ais hij eens een bal noodgedwongen met het been moet stoppen. Dat lijkt nergens op. Het eerste doelpunt der

Zwollenaren kwam dan cok, doordat hij een bal te slap wegtrapte. Het leder kwam op een tiental meters verder neer en werd toen gemakkelijk door Heetjans in het doel gezet. Even later scheelde het weinig of hij trapte in eigen doel. Gelukkig voor Vitesse ging het leder nog naast den paal. Hij had het tweede doelpunt m.i. kunnen voorkomen, door den bal te stompen. Nu ging het leder via een slap uitgestoken hand in het net. Die twee doelpunten waren voor Vitesse des te onaangenamer omdat hun doelman overigens wel goed werk verrichtte. In de eerste helft heeft hij tenminste heel wat lastiger schoten weten te stoppen, 'n Troost is het echter voor Vitesse, dat P.E.C. inderdaad het sterkste elftal was en de overwinning ook stellig wel verdiende. P.E.C. zou het als kampioen vrij zeker tegen de vertegenwoordigers van het Westen en het Zuiden moeten afleggen, hoofdzakelijk door het minder rustige spel van de voorhoede. De aanval bestaat wel uit vijf handige spelers, die vrij behoorlijk voetbal leveren, doch men verwerkt den bal wel wat te wild, waardoor het spel onzuiver wordt en heel wat schoten op het doel missen óf een gemakkelijke buit van de achterspelers worden. Loopt het wat mee, dan is zoo'n voorhoede echter wel in staat een behoorlijk aantal doelpunten te maken. Men laat te veel aan het toeval over en dat zal ook wel eens op het resultaat van invloed zijn.

P.E.C. heeft een drietal spelers, die een sterke kern van de ploeg vormen. Ik bedoel doelman de Bont, die klein

PANG! STAATSRAAD MR. J.B. KAN LOST HET STARTSCHOT $

maar dapper en handig is, achterspeler Admiraal, die met z'n beenen en z'n hoofd een abnormaal groot gedeelte van het terrein bestrijkt, en de spil Kuyer, die zoowel aanvallend als verdedigend bergen werk verzet en dat op uitstekende manier doet. Vooral Admiraal was dezen middag bijzonder goed op dreef. Voor drie kwart van den wedstrijd was hij een opstuwend achterspeler. Eerst in het laatste kwartier bleef hij wat achter. Toen bepaalde ook de middenlinie zich tot verdedigen, waardoor Vitesse in staat werd gesteld wat krachtiger aan te vallen. Maar het doel der gasten was toen zoo goed beschermd, dat er geen doorkomen meer aan was.

Bij Vitesse werd het gemis van Horsten wel gevoeld. Niet dat Hendriks, die in het eerste kwartier back speelde of Rieken, die daarna de plaats van Horsten innam, zooveel minder speelde, maar het was het door Horsten's afwezigheid veroorzaakte gemis aan stevigheid, dat toch bij de Arnhemmers reeds een handicap is, dat de taak van Vitesse verzwaarde.

Heel wat spelers van Vitesse zijn voor

de eerstejfe

licht. Vo°ra d=

bezwaar-

HandJg^'C doch tertit>

en,KuykuJh!

tender Ku' 1 - }J vallers v*A& echter ^ *

dienste#! $ : dan ook fl^" mede C P.E.C. te i r heeft goed v '\

De ArfK i * geen gro/M deedgo^ , fs'1 steunde fik*' te veel eejlhg waardoor lj \ ,a Van Mee" ^ gen links' .■ t *

rrfS ■ $

Z'n heil WH !«

Vitesse ,;Vf leiding, f > C Admiraal VH^ bal te pa** *e

" »u nu^aï^mrivtri VAN tihl WESTEN IS. MET HOE WEINIG VERSCHIL IN STERKTE AMSTERDAM VÓÓR HILVERSUM/

BEHAALDE BLIJKT WEL UIT HET FEIT, DAT NIET ALLEEN ZATERDAG EEN TWEEDE BESLISSINGSMATCH TUSSCHEN BEIDE NOODIG WAS, P NOG VERLENGD MOEST WORDEN VOOR DE AMSTERDAMMERS MET 2—1 WONNEN. EEN GEVAARLIJKE HILVERSUM-DOORBRAAK.