529
'.o. „DE CORINTHIAN"
|"""""'"'"';I Een dezer dagen | Jong talent in | vonden wij in De | de wielersport | Telegraaf een lijst-
■"" ■»* je van stayers met
hun gangmakers voor het komende seizoen. Over het algemeen is er bij de combinaties weinig opmerkelijks. Alleen hebben wij ons verheugd over het feit dat de jonge Amsterdammer De Graaf dezen zomer achter den geroutineerden en tactischen Kaser zal rijden. Reeds eerder hebben wij betoogd dat deze jongeman stellig iets zou bereiken als stayer, wanneer hij achter een gangmaker zat waarop hij zich volkomen kan verlaten en die precies weet hoe ver hij met hem gaan kan. Ondanks zijn goeden wil was Wiersma verleden jaar deze gangmaker niet, omdat hij, zelf pas beginner in dit genre, de noodige ervaring miste. Wij verwachten thans veel van De Graaf, die voorbestemd is om zijn stadgenoot Schlebaum ernstig naar de kroon te streven en te zijner tijd op te volgen.
i1"1 Allerwege is pro1 Voetbal- | test oogegaan tegen
egoisme. { het in het Oosten 5 ■ ■ i ■ i 5 toegepaste systeem van inhalen, waardoor verscheidene clubs wekenlang vrij hadden en de competitie zoo lang werd opgehouden, dat men in den zomer nog zal moeten voetballen om de competitie volledig uit te maken. Dit is een onjuiste toestand. De voetballers hebben niet het recht den tijd bestemd voor zomersporten op te eischen. En al geven wij toe dat er ook wel bezwaren aan verbonden zijn dat de eene club veel meer wedstrijden heeft gespeeld dan de andere, vooral als er nog een eerste of laatste plaats op het spel staat, toch is hier sprake van ongewenscht voetbal-egoisme en wij juichen het toe dat het K.N.V.B.-bestuur zich tegen dezen gang van zaken uitgesproken heeft. Ook het besluit van het bestuur van afdeeling III om op g April geen uitstel te verkenen is een stap in de goede richting, al kan deze maatregel de clubs geld kosten wanneer de toeschouwers liever naar de radio-uitzending van België-Nederland luisteren dan naar een plaatselijken wedstrijd gaan.
1 11 De Zesdaagsche te
| De juiste \ Breslau is Zondag¬
oorzaak ? | ochtend plotseling
" 1 imiimniiiiii ü afgebroken. Er
kwam geen publiek genoeg en de directie paste er voor om met den dag het verlies onoverkomelijke, te zien worden. In dit verband rijst de vraag of de directie tegenover de renners, die gecon^ tracteerd hebben, het recht heeft
^|^^^ tot voortijdig afbreken, doch uit
gens is het voor de deelnemers individueel een heel wat kleiner offer dan voortzetten voor de organisators zou worden. Blijft slechts de vraag: wat is de oorzaak'.' Deze is naar onze meening drieërlei: de chaotische en opgewonden politieke toestand in Duitschland, gepaard aan groote werkloosheid: het feit dat het publiek den laatsten tijd zoo veel over knoeierijen en combines gehoord heeft — van de renners zelf! — dat men er genoeg van heeft zich nog langer te laten bedotten en ten leste de overdaad aan Zesdaagschen in dit seizoen, die de menschen beu gemaakt en de belangstelling gedood heeft. Wij hoofden in dit verband de opmerking, dat Nederland precies tien jaar te laat is begonnen met het organiseeren van Zesdaagschen. Wij gelooven echter niet dat deze kennelijke pessimist gelijk heeft. Maar de renners zijn hard op weg om hun eigen glazen in te gooien!
""" '| De wereldkam-
De macht i pioene tennis, van het geld. { Helen Wills-Moo-
«: ü dy (en niet andersom !) heeft straf gekregen. Omdat ze niet wilde uitkomen op het Amerikaansche kampioenschap, heeft de Amerikaansche Lawntennis Bond besloten geen dames af te vaardigen naar de groote Europeesche toernooien. Waarschijnlijk een kleine revanche omdat
DE WERELDKAMPIOEN ROBIJN S
Helen Wills niet door haar tegenwoordigheid de recette heeft gestimuleerd. Want de Amerikaansche is natuurlijk een groote attractie, die geen bondskas zal versmaden. Daarom is het dan ook zeer waarschijnlijk dat er nog wel een weg gevonden zal worden om mevrouw Moody toch naar Wimbledon, Parijs enz. te krijgen, tot meerdere glorie van de recettes, waartegenover echter voor de liefhebbers natuurlijk de mogelijkheid geschapen wordt om wederom van Helen Wills' super-tennis te genieten.
Robijnsi De Nederlandwereld- 1 scne Dll)arter R ° kampioen. I b ij n s heeft te
'.™ Cairo wederom het
wereldkampioenschap drie banden veroverd. Een schitterende prestatie, daar hij tegen zeer sterke tegenstanders als Soussa en Puigvert uitkwam. Robijns heeft hiermede zijn naam van onverslaanbaar driebandenspeler gehandhaafd. Ook Soussa moest zijn meerderheid erkennen en met de tweede plaats genoegen nemen.
LIEN GISOLF VINDT DAT NA VIER SUCCESVOLLE JAREN VAN ATHLETIEKBEOEFENING DE TIJD VAN GAAN GEKOMEN IS. ZIJ HEEFT BESLOTEN ZICH GEHEEL UIT DE ATHLETIEK TERUG TE TREKKEN EN BEDANKTE REEDS ALS LID VAN DE HAAGSCHE ATHLETIEKVER. „HYGIEA". LIEN GISOLF IS NEDERLANDSCH RECORDHOUDSTER HOOGSPRINGEN MET j.623 M., HETGEEN TOT AUGUSTUS 1932 TEVENS WERELDRECORD WAS. DE HAAGSCHE SCHOONE WAS TWEEDE BIJ DE OLYMP. SPELEN TE AMSTERDAM EN VIERDE IN LOS ANGELES,