selff ie *e redden. -er#i van ouds

:ht i rt;?0ral *« de opP* duidelijk iar. j 0"a«den dan a vjff den stand ) to'tl Uettegen: % kortdurend

het ■ r*n«estal trad

3nd,L^s en Stuer ,d*!>ate tactisch ig^' tai u geleverd. ;ig*e>eft ongei * ^ overtroffen. «! | houdt met it, Veters, van :ld WSch haar t^^kten. Het nge' sPelcapaci-

fef'ftofde dsd» «on Worden

rd.

Ne*§ heeft een *?Klal is het :sPe>, gleden de hti"stte «endriksen :htef L Verhinderd, 'Of 3^7. opstelling no^a mogelijk, >edls gel >p d 11 ^ ons team.

K{ fed vooral )p lt ^'1 scoorde lief ^ doelpunt^ ieef . verdediging

-r#CeId de beste va"!^ 2i)n club-

3fl,Aure dames

1 » t,?d vak, dat

VWLa"i fraaie s .M^de, die

ise;,,ltLo°ordenberg <{ besteNederie /JL

va". 1, en de dames *f f eyeneens

t sf;Lven dan dat eet ji^ niet

iste ba n de verCuSeerd' Het on/VC^er zich /aKJ deaic gevoelde.

> a ,i \ ,kon leven. d«É:^ ^nder beoH% „ie treden.

Was heel

Zii daarom

en de in>&hakel . a^ ier niet be-

C0JJ hetler "°gal teniet £ schieten

6iKtrfelo>die

its tl. «nam, heeft WK ; on, e eenige Hi k i».nationale iee •leger,,der geval ^ &0ordigd. a« Ke?der meer. flef , Hoe,,eveneens, oot *»i eens te

709

iïeï Perloop van den wedstrijd.

Hoewel het spel over, het algemeen niet op hoog peil stond, was de strijd niettemin aantrekkelijk. Holland Was van den aanvang af meer in het offensief, zoodat haar aanval' over het algemeen meer gelegenheid kreeg . om haar spelcapaciteiten. te demönstreeren dan de Belgische. Vooral in het eerste half uur ontplooide het Nederlandsche aanvalsvak een snel, vlot en open spel, dat de Belgische verdediging handen vol werk gaf. België's aanval was minder in actie, doch niettemin verkeerde de Hollandsche korf, door de snélle rennen van Smet, eveneens eenige malen in ernstig gevaar. Het eerste Succes voor onze landgenooten kwam reeds na 12 minuten, toen Seits op fraaie wijze hét leder door de mand schoot. Het tweede doelpunt, dat deze speler eën kwartier daarna scoorde, was het gevolg van het onderscheppen van den aanval door Wedemeyer. Men kreeg den indruk, dat dit doelpunt na een begane overtreding was gemaakt. De Deetosman zou den bal één der Belgen uit de handen hebben geslagen. Wedemeyer, dien wij tijdens de rust hierover spraken, verzekerde ons echter, dat dit absoluut niet het geval was geweest en dat hij den bal op reglementaire wijze had bemachtigd. Ook de scheidsrechter had geen onregelmatigheid geconstateerd; anders zou hij zeker hebben afgefloten. Wij meenen goed te doen op dit geval speciaal den nadruk te leggen, omdat talrijke toeschouwers een andere meening waren toegedaan.

Het laatste kwartier voor de rust kwam er in den stand geen verandering meer, daar de verdedigingen de respectieve aanvallen volkomen in bedwang hielden.

De tweede helft. In de tweede helft daalde het spelpeil

eenigszins. Er werden veel meer fouten gemaakt dan voor de rust. Verkeerd plaatsen of slecht vangen waren schering en inslag, vooral bij de Belgen, die bovendien in het middenvak weinig in te brengen hadden. De Hollandsche aanval hield in deze periode het spel bovendien te peuterig, een kolfje naar de hand van Janssens os., die op deze speelwijze vrij behoorlijk ingesteld waren. Toch kwamen de kansen, dicht en ver van den korf, doch voorloqpig waren de Hollanders niet bij machte om hiervan te profiteeren. Eerst na circa een half uur trof een ver schot van Dorsman doel. En tenslotte zag Berfelo zijn zwoegen kort voor het einde eveneens beloond met een mooi doelpunt. Zoo won Holland dezen elfden internationalen wedstrijd, die op prettige en aangename wijze door scheidsrechter Marxs werd geleid. Deze Belgische arbiter had over het algemeen een goede opvatting van zijn taak; hij floot riet meer dan strikt noodzakelijk was, doch had niettemin den wedstrijd volkomen in handen.

De organisatie van den wedstrijd was weer uitstekend. Den Haag heeft eer van zijn werk gehad en kan met voldoening op dezen dag, waarop weder een groote propaganda voor de korfbalsport is gemaakt, terugzien.

De wedstrijd werd door tal van autoriteiten bijgewoond. Behalve den Belgischen gezant gaven eveneens acte de présence baron Schimmelperminck v. d. Oye (voorzitter N.O.C.), de hrn. P. W. Waller (N.O.C.), M. F. Graafland (Rijks-Inspecteur L.O.), etc, etc, benevens tal van officials van den Nederlandschen, Belgischen en erkende Bonden. D. woudstra.

WAT ANDEREN ERVAN ZEGGEN.

Janssens, de aanvoerder der Belgen, was van meening, dat cijfers als b.v.

6—2 de verhouding beter hadden weergegeven. Hij vond dat zijn ploeg wel eenige tegenpunten had verdiend. Overigens was hij vol lof oycr het spel van zijn landgenooten. Het resultaat was hem trouwens niet tegengevallen. Hij roemde vooral het tweede verdedigingsvak der Belgen. Doch ook het tweede Hollandsche middenvak had volgens hem buitengewoon goed gespeeld.

Het duurde te lang,...

Bas Dorsman, de Nederlandsche aanvoerder, vond het over het algemeen een aardigen wedstrijd. Het duurde volgens hem alleen te lang, voordat de stand van 2—o op 4—0 kon worden gebracht. 5 ■ ■1

Heel mooi.... doch veel fouten.

De Belgische scheidsrechter Marxs was van opinie dat er ditmaal veel meer strijd was geleverd dan vroeger. Tactisch stond het Hollandsche spel hooger dan dat der Belgen. Het Nederlandsche aanvalsspel vond hij vooral bijzonder goed. Het schot faalde z.i. echter totaal in vergelijking met vroeger. , Wat het spel der Belgen betrof, roemde hij het verband tusschen de drie vakken. Van tactisch aanvallen hebben de Belgen echter nog geen kaas gegeten. Over het algemeen vond de Belgische arbiter den wedstrijd heel mooi, al werden er dan ook geweldig veel fouten gemaakt.

Onbevredigend slot.

„Ik vind de Nederlandsche ploeg fijn spelen. Moest alleen wat spannender zijn," antwoordde de heer Broeckhuijsen ons, toen wij hem tijdens de rust naar zijn meening vroegen omtrent het vertoonde spel. Overigens noemde de bondsvoorzitter het einde onbevredigend. De uitslag was volgens heir geflatteerd.

twee fraaie spelmomenten.

(foto's v.f.b.).