.,, , , , t j„r rtrHsrh Indische doelpunten tegen Zwitserland scoorde Hoe Marthins (in het midden) het eerste der zes fir»sc/z-yna's_^J^^ ,,<■■■«.

™t,^1c,i0ti ,ion maker van het doel¬

punt zóó innig, dat hij als ware in 'n „scrimmage" verloren ging!

1—1.

Na dit doelpunt kwam er echter gang in het Hollandsche spel. De ploeg speelde thans een stuk beter en aanval op aanval werd nu op het Spaansche doel ondernomen. Wel maakte Kop nog een doelpunt, doch dat werd wegens sticks ongeldig verklaard. Het slot was buitengewoon spannend, een herhaling van het slot van den strijd tegen Duitschland. Het publiek telde de minuten. Nog zes minuten en nog had men een kans om niet in den eindstrijd te komen. De Spanjaarden kwamen opzetten, doch Tresling redde.

Nog vier minuten ... !

Duson, die eenige minuten voor 'n verwonding in de kleedkamer geweest was, onderbrak een Spaanschen aanval. Een strafcorner tegen ons elftal gaf weer nieuwe angst. Ook dit gevaar werd echter bezworen. Dan kent de scheidsrechter aan de Spanjaarden een vrijen slag toe in de buurt van onzen slagcirkel, doch juist als de Spaansche middenvoor zal slaan, wordt het einde aangekondigd.

Nederland is in den eindstrijd, maar niemand zal zeggen, dat de wedstrijd voldoening heeft geschonken.

We zullen dezen wedstrijd maar beschouwen als een slechte repetitie voor de groote uitvoering van Zaterdagmiddag!

Regen und kein Ende . . .

We hebben hetgeen er Woensdaggebeurde den voorrang gegeven in dit artikel, omdat die dag, speciaal van Nederlandsch standpunt, heel wat belangrijker was dan de Dinsdag, welke in de -annalen van de Olympische Hockey-wedstrijden wel als de regendag aangeduid zal worden.

Dinsdag heeft 't van 's ochtends tot 's avonds geregend. Indien het een oogenblïk dreigde droog te worden, dan was dat slechts 'n reculer pour mieux sauter, in 't volgende moment stroomde de regen weer neer . ..

De klerk van het weer heeft echter met zijn pogingen om het hockeyspel

| Zaterdag a.s.

I Om iweè'u'ur wordt in het Olympisch

■ Stadion de wedstrijd om den derden

■ prijs in het hockeytournooi gespeeld ! (Duitschland tegen Denemarken of België). : De entreekaarten van dezen wedstrijd

■ zijn ook geldig voor de finale Britsch • Indië—Nederland, die onmiddellijk daarna \ om kwart voor vier in het Olympisch [ Stadion aanvangt.

\ De entreeprijzen voor deze beide wedi strijden tezamen zijn: eeretribune f 3.—,

■ MarathonXribune f 1.50, zijvakken en \ Zuidelijke-tribune f0.75. Noordelijke-irtE bune (staanplaatsen) f 0.50.

■ Aan de loketten van het Olympisch ; Stadion kan men Vrijdag van 10 tot

: 4 uur plaats bespreken.

in de war te sturen geen succes gehad. Alle drie de voor Dinsdag vastgestelde wedstrijden konden volgens het programma worden afgewerkt, al was het natuurlijk niet onder prettige omstandigheden.

Het terrein van het nieuwe Stadion heeft de waterproef glanzend doorstaan. Ondanks den stroomenden regen was er geen plasje op te zien. Natuurlijk werd de oppervlakte echter glad en het terrein heeft door 't spelen nogal geleden, doch dat zal wel weer spoedig hersteld kunnen worden Met een rol kan men in dit opzicht wonderen doen.

De eerste wedstrijd was die tusschen Britsch-Indië en Zwitserland. De Britsch-Indiërs leden merkbaar onder de koude en de nattigheid, zoodat hun spel lang niet zoo goed was als in de voorafgaande wedstrijden. Ze kwamen bovendien niet m hun sterkste opstelling uit. Wel namen ze dadelijk de leiding, doch bij de pauz hadden ze pas 'n tweetal punten voorsprong, niettegenstaande het spel dei Zwitsers niet buitengewoon was

In de tweede helft slaagde Dhyan Chand er in nog drie mooie doelpunten te maken. Gateley voegde er een zesde aan toe.

In de oude arena.

Na dezen wedstrijd kreeg men in het oude Stadion den strijd tusschen Duitschland en Frankrijk. Dat is een

rnnrlrlpTKnllcxt o-ewnrrlen. Aanvankelijk

scheen het dat de vlugge Franschen het van de minder beweeglijke Duitschers zouden winnen. De Duitschers waren veel zwaarder, ze hadden dan ook veel meer moeite zich op den gladden grond te bewegen. Langza merhand zagen ze evenwel in, dat het eenige middel om op dezen modderigen grond succes te hebben was zoo hard mogelijk te slaan en het spel zooveel mogelijk open te houden. Daaraan dankten ze tenslotte een 2—0 over-' winning, niettegenstaande de Franschen niet veel zwakker waren en wel een tegenpunt hadden verdiend.

Het" slot was merkwaardig. Dat speelde zich vrijwel geheel binnen den Franschen slagcirkel af en juist daar was het een dikke modderpap, waarin de bal herhaaldelijk bleef steken.

Deze eerste hockeywedstrijd tusschen Duitschland en Frankrijk wera in de beste verstandhouding gespeeld.

Het slot van Dinsdag bracht den wedstrijd België—Oostenrijk m het nieuwe Stadion. Hier waren de Belgen een flink stuk sterker. Uok nu werd in een voortdurenden regen ge, speeld, doch het terrein bleef yrjj goed. De. Belgische aanvoerder Dier cxens was bijzonder op dreef. Hyj maakte drie doelpunten. Fr kwam nog een vierde punt bij, zoodat de Oosten rijkers met 4—0 verloren.

De stand.

De stand, na. den wedstrijd op Woensdag is nu: Afdeeling A:

Britsch-Indië 4 4 - - 20-0 8

BeIgië , '1 2 1 k 7 4

Denemarken i £ — l o—i <i

Zwitserland 3 o 1—11 O

Oostenrijk 3 3 1—13 0

Afdeeling B (uitgespeeld):

Nederland 3 2 1 — 8—2 5

Duitschland 3 2—1 8—3 4

Frankrijk 3 1 — 2 2—8 2

Spanje 3—12 3—8 1