DE STRATEEG.
„Krak!" en een vensterruit had het tegen den harden voetbal afgelegd.
De jonge knaap, die den bal door de ruit getrapt had, bekeek even met verbaasde cogen het werk van zijn voel, waarop hij besloot de zaak op een regale wijze af te handelen. Andere jongens zouden in een dergelijk geval haastig de beenen genomen heb ben, deze eerlijke jongen echter niet!
Resoluut belde hij aan en toonde hij de vrouw des huizes zijn euveldaad.
„Het spijt me erg" zei hij deemoedig, :.dat ik die ruit gebroken heb. Ik tal mijn vader halen om er een nieuwe in te zetten."
Kort daarop kwam dan ook inderdaad een man aangcloopen, die de gebroken ruit door een nieuwe verving en vervolgens de vrouw des huizes riep. _
„Da's een daalder! zei hij, zijn hand ophoudend.
„Wat?" protesteerde de dame „De jongen zei, dat u zijn vader was?"
„Eu hij zei tegen mij, dat u zijn moeder was." DE POOT/GE DOMINEES.
In de Engelsche stad Leicester wordt elk voorjaar een liefdadigheidsvoetbaiwedstijd gespeeld tusschen eev elftal dominees en een politie-elfta! De hoofdcommissaris van politie weigerde echter dit jaar zijn toestemming „omdat de dominees zoo stevig gespeeld hadden, dat na den wedstrijd van 1927 zes der politiemannen eenige dagen geen dienst hadden kunnen deen, waarvan de misdadig er swereld
van de stad had kunnen profiteeren." De captain van het dominees-elftal schreef den hoofdcommissaris, die den zeer iocpasselijken naam van John Fearless draagt, terug, dat zijn elftal dèsgewenscht zou garandeeren de politie niet al te zeer af te tuigen, maar het verbod bleef gehandhaafd De dominees knoopten toen onderhandelingen aan met 'n artisten-elftal en de match kon doorgaan. We weten niet of de pootige dominees er nu de oorzaak van zijn geworden, dat er 's avonds veel schouwburg-voorstellingen afgelast moesten teerden door plotselinge ongesteldheid der tocneelspelers!HET SCHOT.
Ziet hem, fier, onverschrokken, Met starren blik daar staan. Moet hij nu boeten Voor 't geen een ander heeft misdaan?
Ja, is des rechters oordeel, De straf dus treffe. hem Reeds wordt het bevel gegeven, „Vuur!" klinkt des rechters stem. En languit slaat zijn lichaam Juist in den modderpoel, De strafschop, goed genomen, Helaas! trof doel.
(V.D .-kanon) ■
KLEURENCOMBINA TIES.
„De Nieuwsgier" badineert: „Te Rotterdam werd een dezer dagen een voetbalwedstrijd gespeeld tusschen een elftal samengesteld uit personeel van het Dagblad voor Rotterdam en een elftal bestaand uit persoscneelsleden van het dagblad „Voor-
865
waarts". De leden van het Dagbladelftal waren gekleed in een shirt in de Rotlerdamsche kleuren, groen-wit, terwijl de Voorwaarts-menscllen in vuurrood shirt en broek in hei veld kwamen. Dit opent in onze voetbalwereld geheel nieuwe, perspectieven. Stel u voor, dat dit voorbeeld navolging vindt. Naast de vele reeds bestaande clubkleuren krijgen we dan de politieke kleuren van de diverse partijbladen. De hardrood-getinte Tribune menschen spelen wellicht dan een vriendschappelijk partijtje tegen de iets minder roode redactieleden van „Het Volk", terwijl, het elftal van „De Residentiebode" in effen zwart tenue in het veld komt tegen Tiet in roode shirt, witte gordel en blauwe broek spelende team van „Het Vaderland". De vertegenwoordigers van Ds. Kersten's blaadje zijn van die van de Residentiebode alleen te onderscheiden door de opstaande boord van de shirts en de pantalons zonder bhote beenen." KLEURENBLIND.
Het welverzorgde clubblad van Sportclub Enschedé heeft hét over „kleurenblindheid" van een voetbalsupporter:
Elkeen dweept met zijne kleuren Hij deed het met blauw, En hij demonstreerde duid'lijk Aan het blauw zijn troulff. Op zijn borst een mooi blauw strikje Hemelsch blauw, het gaf cachet, Om zijn hoed nog een blauw lintje Zakdoek ook blauw afgezet. Kleurbekennen: 'k vind het prachtig Zooals hij in 't openbaar Aan een ieder durfde toonen: Kijk, wij hoor en bij elkaar.
* * j
Toen ik nog iets beter toekeek Zag ik ook een knoop van blauw..... Doch toen bleek zijn kleurenblindheid! Aan die knoop.... was hij niet trouw.