SÖeJRe vuc--.-.dct?--£>p<>rfc:-t

737

NIEUWE UITVINDING.

PHILIPS-INDIË-AMERIKA en EUROPA met ÉÉNKNOPS radiotoestel, zonder honigraatspoelen, te ontvangen.

Complete installatie f 135.50.

L. FILIPSON,

CORN. SCHUYTSTRAAT 39.

Electr. & Werkt. Ing.

TEL. 20452

J

o 5

Q

BaotoiototototototototoM

| Ons internationaal hockeyprogramma

^ 'n Terugblik op de drukke Paaschweek. — In Amsterdam vijf g g intern, wedstrijden in vijf dagen. — Cambridge blijft ongeslagen, g

maar behaalt ook geen hooge scores meer. — 2 In afwachting van de Britsch-Indiërs. ||

Het lijkt wel, alsof het tekort aan internationaal contact gedurende de vele jaren dat we aan hockey deden met Hollandsche stick en sinaasappelbal, in 'n minimum van tijd moet worden ingehaald, zóó hevig was de invasie der Britsche hockeyers, die tusschen Goeden Vrijdag en Paaschdrie elke plaats in ons landje, waar met de hockeystick gezwaaid wordt, met 'n bezoek vereerden. De Cambridge Wanderers, Hightown. H.C., de Old Dovorians, ziedaar 3 Engelsche toer combinaties, die ons 'n werkelijk indrukwekkend internationaal Paaschprogramma op hockeygebied bezorgden. In Amsterdam kreeg men zelfs vijf internationale wedstrijden in vijf dagen tijds!

De sterkste van al deze toeristenelftallen was de ploeg der Cambridge Wanderers, die het o.a. tegen onze beide Olympische elftallen opnam en daarbij de B-ploeg met 6—3 en de A-ploeg met 2—1 sloegen. In techniek, in combinatie en in snelheid van handelen gaven Carpenter c.s. 'n groote meerderheid te zien, die echter door taai verdedigen van Hollandsche zijde vaak doodliep in den cirkel.

De Cambridge Wanderers demonstreeren weldoordacht hockey, 'n spel met alle mogelijke technische kneepjes en vaardigheden, verdienstelijk shortpassing met 'n tikje nonchalance, als het op de finishing touch in den cirkel aankwam. Echt hockey om eens rustig naar te kijken vanaf de tribune en eens genotvol te savoureeren zooals 'n fijnproever geniet van 'n bijzonder goede sigaar. Menschen als Carpenter weten zoo gemakkelijk met den bal aan het eind van hun stick te goochelen, dat de heele hockeysport 'n doodeenvoudig kunstje lijkt. Tenminste zoolang men op de tribune blijft en niet zelfs tegen] dusdanig geraffineerde hockeyers in 'het veld hoeft!

De Hollandsche hockeyers gaven

blijk belangrijke vorderingen te hebben gemaakt; vorig jaar stond men nog- vrijwel machteloos tegen deze Britsche studenten en Carpenter kon toen zooveel goals maken als hij maar wilde, nu gaven de Hollandsche hockeyers veel beter partij, gelijk ook uit de uitslagen: 2—1, 6—3, 2—1 en 3—0 blijkt, van 'n inmaakpartij was geen sprake meer.

Van vele kanten werd opgemerkt, dat Carpenter, de geduchte Britsche midvoor, lang niet meer zoo goea speelde als 'n jaar geleden, de vraag is echter, of door het betere Hollandsche spel de kracht der Britten niet minder scheen. Vooral Carpenter, dij in drie van de vier wedstrijden de taaie bewaking van Dusors ondervond werd dooi- de Hollandsche defensie geducht in de gaten gehouden en kon dientengevolge niet meer zoo opvallen als vorig jaar.

Naar aanleiding van het spel tegen Cambridge werden weer eenige wijzigingen aangebracht in de beide Olympische elftallen; zoo veroverde v. d. Veen weer zijn plaats terug in de Aploeg ten koste van v. Voorst v. Beest, terwijl ook Visser 't Hooft na lange afwezigheid weer in, de A-ploeg terugkeerde.

Het was in den. wedstrijd van het Olympisch B-elftal tegen Cambridge op Zaterdagmiddag, dat Visser 't Hooft zich in het A-elftal speelde; al belandde er maar zelden een goede bal bij dezen linksbuiten, hij deed er steeds wat goeds mee en. de manier, waarop hij — voor rust — op zijn eentje door de heele Cambridgeverdediging heenliep en zelfs den doelman passeerde, maakte hem 'n plaats in de A-ploeg waardig, van Tienhoven ten spijt. In zijn snelheid heeft Visser 't Hooft iets wat vele van onze hockeyers missen!

En nu, over 'n paar weken, de Britsch Indiërs als laatste oefeningvoor onze hockeyers!

A. M E IJ E R

BLOEMENMAGAZIJN

REINKENSTRAAT No. 7 TELEPHOON No. 32603

.- DEN HAAG -:

P. WINTERINK

ALBERT CUYPSTR. 261-263, Tel. 29359 AMSTERDAM

Automobiel-, Boot- en Vliegtuigmotoren

Specialiteit op gebied van Renault, Citroen en vele Amerikaansche merken

Uitgebreid personeel met ruim 20 jarige ervaring Dag en nacht geopend

H.J.SCHEFFELAAR&Co.

BEN TROVATO

P. C. HOOFTSTRAAT 105

AMSTERDAM

porselein, Kristal, Gero-ZilVer prinHsenliezen

van de Kunstglasfabriek Leerdam

Bezoekt Café-Restaurant „DE BRINK"

CONCERT - BILLARD- TERRAS Telef. 5 2 694 TUINDORP WATERGRAAFSMEER AMSTERDAM

Hotel Restaurant „INSULINDE"

Weteringschans 33 - Tel. 35377 AMSTERDAM

Logies met Ontbijt vanaf f 2.50 Volledig Pension vanaf f 6.- per dag PRIMA KEUKEN

SS FABRIEK TOT VERNIEUWING VAN AUTOBANDEN i huiih

Tel. 31924 == „ V U L C O M N I A " == Tel. 31924

Enorme besparing op Uwe bandenrekening - - Een proef zal U overtuigen FABRIEK WORM ERVE ER - FILIAAL NASSAUKADE 354, AMSTERDAM