hof overgelegd, naderhand aan den impetrant werden teruggegeven, zoo blijft verborgen hetgeen hier in geding is geweest.
Bij den naam de Greve, hier op den voorgrond gebracht, dient de aandacht gevestigd op hetgeen blz. 206 jg. 1921 van dit Tijdschrift bevat uit het Quohier van Besoyen gedaen 1 Juli 1562, hetwelk aanwijst fol. 23 Dierick van Oordt's erfgenamen, en fol 30 Roelof die Greeff met Frans van O o r d t. Dat met dezen Roelof die Greeff een familielid van bovengenoemden Thomas Roelofsz de Greve aan den dag komt is zeer waarschijnlijk. Eene acte van 17 Maart 1540 noemt Rolof Jansz die Greve als eigenaar van land te Waalwijk (fol. 164 Prothocol van Schepenen van 's Hertogenbosch over 1540 reg. no. 158). Dat Thomas de Greve ook een zoon had Thonis genaamd, valt op te maken uit de mededeeling blz. 85 jg. 1925, dat Thonis Thomas Roeien (= Roelofsz) op 26 Januari 1611 een deel van een perceeltje dellen in Ven loon verkocht, door hem geërfd van Dirk van Oirt; 8 Mei 1613 is nog sprake (fol. IIIverso proth. Loon op Zand) van dellen in Venloon naast de erfgenamen van Dirk van Noert.
De zuster van Jenneken van Oort, genaamd Hei 1wich, was reeds in 1561, — dat bleek blz 83 jg. 1925 de vrouw van Robbrecht van Grevenbroeck. Deze treedt ook op in de volgende oorkonde :
Bodem anno et die (dat was 1569, 25 November) com pareerden Robbrecht van Greevenbrouck Adriaensz. ende gajf over met eender vrijer giften, als recht is, Bastiaen Bast taensz twee hont lants gelegen in dm ambocht van den Zijdewijn, gemeyn met Korst Willemsz erfgenamen ende Floris van Jutfais cum suis, eertijts gecomen van Dier ck Adriaensz. van Oirt, streckende van der auderstraten aen noertwaert op tot Govert Geritsz. lant toe aen die oijstenzijde ten noesten gelegen Coenen Claess cum suis ende aen die ivestenzijde gelegen Mei-ten die Bie cum suis ende aen die westen zijde gelegen Merten die Bie cum suis ende- dit te vrijen ende waren