VOOR ONZE LEZERESSEN

Gebreide Damesjapon

met Pellerine

van Pashellanawol in oud rose (modekleur), bovenwijdte 102 cM., lengte 120 cM. deze japon heeft het voordeel dat ook de pellerine bij koele avonden als schouderbedekking gedragen kan worden, voor het geheel zijn 10 knotten noodig, 2 stel naalden no. 3Yi-

Voorpand 130 steken opzetten het patroon wordt heen en weer gebreid ieder patroon bestaat uit 4 toer n.1. 2 toer 1 recht, 1 averecht, 2 naalden recht ieder patroontje verspringt zoodat recht boven averecht komt, eerst 20 patronen breien dan in de naalden recht en averecht aan begin en eind dubbele mindering, zoodat men 1 recht afhaalt, 2 steken samenbreien, overhalen in 't geheel 5 maal om 5 patroontjes, 4 maal om drie patroontjes minderen, dan zes toer recht, 1 averecht, boven de taille 12 patroontjes waarin we om de 3 patroontjes aan begin en eind 2 steken meerderen, dan begin na iedere naald 4 steken meerderen, dit 1 maal herhalen. Voor de mouwtjes nu 6 patroontjes breien, in 't midden 6 steken afkanten voor de hals, 8 maal 1 steek minderen, dan aan de buitenkant 10 steken laten staan, begin naald 1 steek minderen, eind 8 steken laten staan, dit 1 maal herhalen, nu niet meer minderen nu 2 maal 7 en vervolgens iedere toer 6 steken

Hierboven links: No. 99303. Deze japon kan men tot vee in het najaar door dragen, indien gemaakt van gebloemde matcrèpe of wollen mousseline. Aardig staat vooral de garneering aan den hals. Verkrijgbaar in maat 40-42-44 en 46. Benoodigd van 90 c.M. breede stof 4 M.

Hierboven rechts: No. 94453. Keurige najaarsmantel om van tweed o{ effen stof te maken. De kraag, revers, zakken en mouwgarneering wordt een paar maal doorgestikt. Verkrijgbaar in maat 40^42-44 en 46. Benoodigd van 135 c.M. breede stof 2.75 M.

Rechts: No. 98863. Driekwart lange mantel met lange raglan mouwen. De kraag en manchetten zijn op typische wijze geknipt, en gegarneerd met een paar groote knoopen. Verkrijgbaar in maat 40-42-44 en 46. Benoodigd van 135 c.M. breede stof 1.80 M. of van 90 c.M. breede stof 2.70 M.

Geknipte patronen van deze modellen zijn verkrijgbaar ad. f 0.75 per ex. franco per post na toezending van dit bedrag per postwissel of door storting op het girono. 49371 den Haag bij Mevr. M. Simons, 2e Schuytstraat 261 den Haag.

HANGOP.

laten staan, dan een naald overbreien afkanten. Andere kant in tegenover gestelde richting breien.

Rug. 12 steken opzetten werken dit zooals het voorstuk doch breien nadat de mouwtjes opgezet zijn 11 patroontjes dan begin en einde iedere toer 1 maal 10 en 2 maal 8 steken laten staan, dan in 't midden 18 steken afkanten voor de hals, aan 't eind 3 maal 6 en 1 maal 5 steken laten staan, overbreien, 35 steken afkariten op de overgebleven steken 1 patroontje dat is 4 naalden breien voor beleg, afkanten. Andere kant in tegenover gestelde richting werken

CEINTUUR. 12 steken opzetten daarop het patroon breien tot eigen taillewijdte. Aan de beide einden een groote beige knoop, de ceintuur sluit met drukknoopen onder de knoopen.

PELLERINE. 200 steken op 2 naalden opzetten, hetzelfde patroon als de japon met dit verschil dat men in de rechte toeren de laatste steek niet breien moet dus laten staan, de 1ste steek steeds averecht afhalen, de laatste steek gedraaid breien ook al volgt ze op een rechte steek. 18 patronen breien, nu om de 8 steken dubbele mindering, toer moet eindigen met 8 recht, dit in 2 patroon herhalen. Volgend patroontje 3 steken breien dubbele mindering geheele toer. Nu 3 patronen recht, begin en eind 10 steken afkanten, 10 steken breien van 22 steken 44 steken maken door iedere steek eerst gedraaid daarna recht te breien, 10 steken breien, weer 2 patronen breien, nogmaals begin en eind 10 steken afkanten, op de overgebleven steken 2 patronen breien afkanten.

Op halswijdte rijgen we een draad langs de boord om uitzakken te voorkomen, de eerste puntjes slaan we naar buiten om, daaronder 2 groote beige knoopen, zooals op de ceintuur voor sluiting, daaronder een drukknoop beide helften aan de binnenkant.

Alle deelen boven de stoom houden tot ze vochtig zijn, daarna spannen en dicht naaien, de schouders van de japon worden tot het beleg dicht genaaid, en sluit men met 2 a 3 drukkoopen.

(Nadruk verboden).

4 L. karnemelk. Leg in een vergiet een schoone doek; zet de vergiet in een diepe schaal of bak en giet de karnemelk in den doek. Laat het dunne, waterachtige gedeelte van de melk langzaam door den doek loopen in den bak er onder en bewaar dus in den doek het dikke gedeelte. Schep, als het gerecht vlugger klaar moet zijn, deze dikke massa af en toe met een lepel in een vlakom en ga zoo voort, tot de doek leeg is.

Klop tenslotte met een vork alles goed door elkaar, zoodat er geen klonterige massa, maar een roomachtig geheel verkregen wordt; meng er desverkiezend (als de hangop zeer dik is) onder het kloppen wat zoete melk door.

Presenteer dit gerecht met bruine suiker en beschuit, desgewenscht ook met wat fijne kaneel.