De beloning van al ons ploeteren op surpriseavond in tast- en eetbare vorm omgezet!
WEES SINT ZIJN RECHTERHAND
Maak zelf bladerdeeg
„Nee hoor, daar waag ik me niet aan," horen we menige huisvrouw zeggen, wanneer er ge¬
sproken wordt over het maken van bladerdeeg. „Veel te moeilijk en te tijdrovend, want dat telkens uitrollen en weer opvouwen is zo'n minitueus werkje, dat ik mijn tijd werkelijk wel beter besteden kan!" En toch.. .. hebt u wcleens het genot — in letterlijke en figuurlijke zin — gesmaakt, daf een zelfbereide banketletter, appelbol, saucijzebroodje of dgl. u verschafte? Als u over een goed betrouwbare oven beschikt en verder de volgende aanwijzingen precies opvolgt, zult u de ervaring opdoen, dat het maken van bladerdeeg beslist niet moeilijk is en dat het met de tijd, die er voor nodig is. ook heus wel meevalt!
Benodigdheden: Gelijke hoeveelheden Amerikaanse patentbloem of een zeer goede kwaliteit banketbakkersbloem (met zetmeel vermengd, niet echter het zgn. cakemeel) en harde boter,
die, bij warm weer, in de ijskast gekoeld moet zijn; 2 afgestreken theelepels zout op een hoeveelheid van 200 gram boter en bloem en pl.m. 1 d.1. koud water op deze zelfde hoeveelheid. 1
. JE
vauci nug. et:ii li.
goed draaibare Jr deegrol.
Bereiding I.
de bloem met de I boter en het zout W in een kom of leg ! dit op een koud i aanrecht. Zorg dat de omgeving waar- { in gewerkt wordt, j zo koel mogelijk is. , Snijd de boter in i grote stukken door p de bloem en voeg ! nu, onder luchtig scheppen met een houten lepel, zoveel water toe, steeds bijna drup-
En na al dat „marsapein en suikergoed" een verrukkelijke kaasschotel, waarop ook gewone zoutjes (palmiers, halvemaantjes) en een pasteitje in vergrote uitgave als middenstuk, voorkomen. Overige pasteitjes worden afzonderlijk, warm opgediend.