In Rotterdam, daar gaat het goed!

Rotterdam-Antwerpen 3-3

Door zwak spel ston(f Rotterdam kers kwamen Iri hun sterkste forr— v-i Ij-T-r T o r- ’f-\ ,-,1 i—■ « • ,

reeds na een kwartier spelen met O—2 achter door doelpunten van Geuns. Door een strafschop via v. d. Tuin werd het I—2 en kort hierop maakte Brandes het mooiste doelpunt na goed aangeven van v. Buitenen. Brandes die een goede partij speelde stelde v. d. Vuin in staat no. 3 op het scoringbord te brengen. Na de rust waren de Belgen meestentijds aan bod en 7 min. na de ervatting brachten zij de stand gelijk door een g ,ed doelpunt van Staelens. Dit werd ook de eindstand, ondanks het grooto overwicht van do bezoekers in dc tweede helft. De Belgen speelden technisch beter dan de Hollanders, vooral toen in de tweede helft het veld glad werd door den regen. v. Oudenaerde was de gevaarlijke man in de voorhoede. Bij de Rotterdammers speelde de achterhoede, vooral in het begin, zwak. v. d. Lely kon zijn Sparta vorm nier benaderen en Corveleyn kon er ook maar niet inkomen: vooral zijn wegwerken was zwak. Noodwendig ging Vermeer maar stopperen en zijn hulp -as achter hard naodig, hoewel dit spel hem niet ligt. Paulus speelde een goede wedstrijd en v. Buitenen was nuttig, maar hij was in de tweede helft als rechtshalf meermalen in de buurt van zijn clubgenoot Paulus op de linkshalfplaats. Misschien was dit ook weer een nieuw systeem! In de voorhoede was het aan Brandes en V. Munster niet te zien, dat zij een dag tevoren een zware wedstrijd gespeeld hadden tegen de Zweedsche A.I.K. Zij waren de beste spelers in de voorhoede, Brandes maakte een juweel van een doelpunt en had een groot aandeel in het doelpunt dat v. d. Tuin maakte. V. Lent kon niet op dreef komen, hoewel hij enkele malen de bal goed doorgaf, doch hij had niet de noodige durf om zijn eigen spel te spelen. Plankenkoorts? v. d. Tuin was bedrijvig en zijn plaats waard, een speler met toekomst en Borrani was Borrani, zette bijwijlen goed voor doch miste enkele malen grandioos gemakkelijke kansen.

’ Feyenoord-A.I.K. 0-2 De Zweden Technisch Knap Feyenoord Enthousiast

25.000 toeshouwers zagen Feijenoord met O—2 verliezen van de Zweedsche Almanna Idrottsklubben en dat is voor de thuisclub geen schande. De Zweden speelden een knap technisch spel, waartegen Feijenoord een enthousiaste partij voetbal stelde, zoodat het geen eenzijdlgen wedstrijd werd. De bezoe-

Alle Zweden beheerschten de techniek volkomen, terwül ze bovendien een liohaamsheheersching toonden die bewonderenswaardig was. Het elftal telde niet minder dan 7 internationaals en dat was wel te zien ook. De rechtsachter H. Nilsson, die tot de 15 uitverkorenen voor het Continentale Elftal behoort, speelde solide, degelijk en zonder opsmuk en O. Karlsson naast hem deed niet veel voor hem onder. Hiervóór opereerde een middenlinie met Leander als spil aan het hoofd, die verdedigend zeer sterk speelde en bovendien ook goed voeling hield met de voorhoede, hoewel Leander toch meestentijds tusschen en achter zijn backs te vinden was. Voeg hier nog bij dat Sjöberg In het doel klassewerk liet zien, dan is het tluldelijk, dat Feijenoord aeen gemakkelijke opgave had dfn tegen dit verdedigingsblok op te tornen en het pleit voor de roodwitten, dat ze zich nog verschillende kansen wisten te scheppen, die echter door slecht schieten of treuzelen teloor gingen. De voorhoede der Zweden sneed meermalen met gemak door de verdediging der thuisclub, doch het schieten was zwak.

Bij Feijenoord vlotte het ook goed, vooral verdedigend, en geruimen tijd bleef de score blank. Spoedig moest Bijl, die zijn doel keurig verdedigd heeft, een hard schot van Nillson stoppen. Het leek er in het begin op, dat Feijenoord onder den voet geloopen zou worden, doch Oldenburg en v. d. Heide stonden hun mannetje, terwijl de middenlinie met Paauwe als de beste zich ook niet weg liet spelen. Feijenoord’s voorhoede trok er herhaaldelijk tusschenuit en vergde de volle aandacht der Zweedsche verdediging. Jammer was het dat de scheidsrechter F. een vrije schop toekende, terwijl Brandes reeds vrij doorgebroken was. Hier werd de regel van het voordeel even vergeten. Toch kreeg de thuisclub nog voor de rust kans om de leiding te nemen toen ze een strafschop toegewezen kreeg, doch Kilsdonk schoot te zacht in, zoodat Sjöberg kon stoppen. In de tweede helft kregen de Zweden eenzelfde kans, doch Leander schoot tegen de staander, waarna Bijl kon wegwerken. Toch was het slechts uitstel, want uit een vrije schop schoot S. Andersson hard en laag langs Bijl.

Feijenoord kon het hooge tempo niet volhouden en al kreeg ze bij snelle uitvallen nog enkele kansen, waarbij Nillson eens bijna langs zijn eigen doelman schoot, toch waren het de Zweden die het spel geheel in handen namen. Bijl stopte vallend een hard schot van G. Nillson, doch even later moest hij toch zwichten voor een goed geplaatste bal van H. Karlsson, die een gemakkelijke kans kreeg omdat de F. verdedigers meenden dat het buitenspel was. Nadat Bijl nog harde schoten van Backval en E. Karlsson verwerkt had kwam met onveranderden stand het einde.

SPARTA—WIMBLEDON F.C. 3—2 Sparta won met 3—2, maar het Was een dubbeltje op zijn kant. Het positiespel der Engelschen was beter dan dat der roodwitten, doch deze zaten enthousiaster op de bal, zoodat de eerste helft afsloot mbt een 2—O voorsprong van Sparta. Den Boer en Van Male waren de scorers. Head, de actieve 1. binnen der Engelschen, kopte langs v. d. Draay, waarna Nash de r. buiten de gelijkmaker hard Inschoot. Een interessante strijd om de leiding volgde waarbij Sparta de gelukkige was, want den Boer kreeg een makkelijke kans, toen Haydock een hard schot van Weber niet voldoende kon verwerken. Hierbij bleef het.

Coal—V.U.C. In Fegenoord-Stadion. S.O.S.

De voor V.U.C. zoo belangrijke uitwedstrijd tegen Goal wordt a.s. Zaterdag half vijf in het Feijenoord-Stadion gespeeld. V.U.C. krijgt hiermede hetzelfde voorrecht als Unitas, die ook in het Stadion speelde.

S.M.V. 30 jaar. Wat voor V.O.C. geldt is ook van toepassing op het 30-jarige S.M.V., de club van Demuynch en Selbeck. De vereeniging heeft een keurig verzorgd jubileumnummer uitgegeven, met . bijdragen van dhrn. K. J. J. Lotsy, A. H. W. Weekenstroo, J. Burik, Chr. v. Dijk, M. J. de Smale, J. F. van ’t Hoogt, Demuynch, Selbeck, D. A. Boonstra, C. Holstein en de „Sportkroniek” gaf ook acte de présence. Een goedgeslaagde feestavond In Courzand op 5 April besloot de feestelijkheden. Good luck, S.M.V.

Feestavond V.O.C. Het amateurisme viert hoogtij bij het oude V.0.C., dat is bekend en als dan de roodzwarten een pretavond organiseeren, ook dan heeft V.O.C. geen professionals noodig, doch schakelt haar eigen krachten in. J. de Kok, conferencier, zong gezellige liedjes en had uitbundig succes met zijn radiovoordracht voor kleuters van 18 tot 80 jaar. Ook Rien Bal bewees een evengoed liedjeszanger als voetballer te zijn.. Dr. Koopmans vergastte de aanwezigen op geraffineerde een geestige goocheltrucs, die ’n beroepsgoochelaar tot eer gestrekt zouden hebben, er was hersengymnastiek in V.0.C.-trant, en Thomasvaer en Pieternel (H. Grijseels en H. de Greef) gaven de huidige V.0.C.-geschiedenis zoo weer. dat de zaal van de eene lachbui in de andere overging. Dans eir souper besloten den avond. Het vereenigingsleven bij de rood-zwarten is in orde.

NEDERLAND—BELGIE. De „Brabangonne” weerkUnkf, stram staan de Belgen yoor de Eeretribune opgesteld, Eet zijn van links naar rechts; Aernoudts, Pannaye, Chaves, Gappens, Vermeulen, Puttaert, Debuck, Daenen, Thirifait, Lemberechts en Decleyn.

Op het diner der Oer Spartanen werden zes hunner wegens het bereiken van den 70-jarigen leeftijd geïnstalleerd als (o)er (S)partanen. M. J. Overeinder werd benoemd tot eerelid der 5.0.5.-ers. Bok de Korver, Cas Ruffelse, Piet v. d. Wolk en Huug de Groot, de grootmeesters uit een lang verleden, zaten naast elkaar. Een inspiratie voor de jeugd, deze Sparta-trouw!

AARNOUDSE,

t Zuidhollatidsche eilanden

O.V.V. verspeelde een punt tegen Aeolus en in 41 ziet het er naar uit dat D.R.L. vóór Wit-Róod-Wit of P.F.C. de ere-palm zal wegdragen. derby tussen twee rivalen werd uitl< gesteld. Oud-Beijerland tracht het degradatiegevaar te ontlopen. Haar energieke voorzitter Taselaar heeft de bekende oefenmeester dhr. F. d® Zeeuw aan zfln club kunnen verbinden en met ernst en animo zijn d® blauwhemden de oefeningen onder diens leiding begonnen.

In de Zaterdagafdeeling heeft S.SB.K. tegen Kozakken Boys uit Werkendam met 6—l gewonnen. Door Schelling en Kruithof hadden de Klaaswalers met de rust reeds een voorsprong van 4—o. Het 2e doelpunt van Kruithof, die uit een pass de bal keurig in het uiterste hoekje plaat* ste, was buitengewoon fraai. Braa maakte voor Werkendam het enige tegenpunt na fraai samenspel met zijn midvoor. S.S.S.K. maakte nog 3 doelpunten. Uitblinkers mij S.S.S.K. s doelman Baldé, linksbinnen Kruithof en midvoor Schelling, die wat rustiger moet spelen. Bö Koz. Boys speelden rechtsachter Ippel en linksbinnen A. Bras uitstekend. Heinenoord. E. SMIT,

Holland’Belgiësfeer

Het is er weer, de oude sfeer, van auto’s rennend op en neer, van taxi’s die zich haasten, van kijkers talmend langs de straat, van ingewijden, steeds te laat, van sjacheraars met plaa*sen....

Het is er weer, die oude sfeer, we gaan weer als een gek te keer; het heeft ons weer te pakken.... en zelfs de deftig „Blauwe Kooi", altijd angstvallig in de plooi, krijgt bijkans een attaque....

NEDERLAND—BELGIS. Roozen kon niet dikwijls ontsnappen aan s’n vaickundige en consequente bewakers, maar hier is zoo’n moment in beeld gebracht. Roozen kopt en Vermeulen, Puttaert en Pannaye moeten het aanzien. Maar ’t werd toch geen doelpunt.

Het is er weer, die oude sfeer.

was het daarnet: „Pardon Mijnheer" nu staan we aan te pappen.... Het Stadion staat op zyn hoofd; een dame lichtelijk verdoofd zit hijgend lucht te happen....

Want Bergman heeft opnieuw

gescoordf

waarmee de bede werd verhoord van duizenden maniakken, die, losgelaten als ze zijn, als op een Kaffersch nachtfestyn, luidkeels staan te tandakken.... Een tegenpunt lijkt in de maak, maar Holland heeft nog een

Piet Kraalti

die alles weet te grijpen Al was er dan geen dol kwar tier, we hebben weer een dol plezier, we huiveren en knijpen....

En zelfvoldaan gaan we naar we spreken houd van kat en muis, ons kan geen Belg ivat leeren..., De overmoed, die viert noogtij, want Huddersfield is lang Maar.... reeds daagt de revanche

in Mei.i,^ En weet: Het kan \ierkeere n.M»

B. a. LE MARCm