STEUN WEGENS OORLOGSSCHADE

Tal van vereenigingen, welke in 1945 steun wegens geleden oorlogsschade hebben gevraagd, bleven in gebreke te antwoorden op de circulaire No. 5321, welke in Augustus is verzonden aan de betrokken vereenigingen en waarin eenige concrete v'ragen zijn gesteld.

Aan de betrokken vereenigingen wordt in overweging gegeven alsnog onverwüld de gevraagde gegevens te verstrekken, waarbij de aandacht er op wordt gevestigd, dat de clubs, welke vóór 15 November a.s. de gevraagde gegevens niet hebben verstrekt, zullen worden gach-t niet voor steun meer in aanmerking te willen komen.

AANVANGSUUR VAN COMPETITIEWEDSTRIJDEN

De thuiswedstrijden van na te noemen vereenigingen (behoudens bijzondere aanwijzing ook der lagere elftallen) vangen aan om HALF DRIE: DOSR, Wilhelmus.

TOEGELATEN VEREENIGINGEN

De vereenigingen GSVV, Meeden, Hoogkerk, Erica, Haren, GOMOS, Groninger Boys, VIA en Leek zullen aan de competities van den K.N.V.B. deelnemen.

TWEE WINSTPUNTEN IN MINDERING

Fortuna 4 wiegens niet spelen van den wedstrijd Excelsior 1920 3 Fortuna 4 op 13 October 1946.

STEUNFONDS VOOR NOODIJDENDE VEREENIGINGEN

Zeventiende verantwoording van ontvangen bedragen voor steun aan door oorlogshandelingen getroffen vereenigingen. Kampong (Kampong—Zw. Vooruit) ƒ 1195,90; S.O.S. 1933 (gift) ƒ 30,80. Samen ƒ 1226,70. Voorlaatste verantwoording ƒ 35.644,58. Totaal ƒ 36.871,28.

BESTUURSBESLUITEN

(Seizoen 1946/47) Besturen van vereenigingen en bondsofflcials worden dringend verzocht van deze besluiten goede nota te nemten.

No. 1. Scheidsrechtersdeclaraties,

Aan scheidsrechters kunnen worden vergoed de werkelijk gemaakte tram- en reiskosten 3e klasse, tenzy op abonement wordt gereisd, en verterlngskosten tot een maximum van ƒ 1,—, indien het een wedstrpd betreft buiten de plaats van. hun inwoning, waarvoor zij korter dan 7 uur afwezig zpn en van ƒ 1,50, Indien zü 7 uur of langer afwezig zijn. Deze verteririgskosten mogen ten hoogste ƒ 0,50 bedragen voor het leiden van wedstrüden in de plaats van inwoning.

ui uc piactt-o van uivv umiig, Aan hen, die langer dan 5 uur buiten de plaats van inwoning moeten vertoeven, kan het gebruik van een twaalfuurtje of middgmaal worden toegestaan.

Het in rekening brengen van de kosten voor twaalfuurtje en middagmaal kan slechts worden toegestaan aan hen, die langer dan 7 uur afwezig zijn geweest. i i 1*- Trn (-Tirn nlfmirGn vnory fon VirvOTC +rt f in -rG»Véinin Cr

Voor het gebruik van een twaalfuurtje mag ten hogste ƒ 2,— in rekening worden gebracht, voor een middagmaal niet meer dan ƒ 3,—

De duur van de afwezigheid wordt berekend vanaf het tijdstip, waarop men de plaats van inwoning verlaat, waarbij men geacht wordt zoo laat mogehjk te vertrekken (trein e.d.) tot het oogenblik, waarop men wederom terug kan zün, wanneer men met de eerste gelegenheid terugkeert.

Voor reizen, welke in verband met slechte trein-, tram- of busverbindingen per eigen rijwiel worden gemaakt, wordt 7% ets. per afgelegden km vergoed, mits de totaal kosten niet hooger zijn dan die, welke bü het gebruik van een openbaar middel van vervoer in rekening mogen worden gebracht.

Voor het leiden van wedstrijden, welke om 12 uur of vroeger beginnen, mogen, behalve de verterlngskosten (maximum ƒ 0,50) ook kosten voor het gebruik van een lunch in rekening worden gebracht.

Overige kosten kunnen, indien zij behoorlijk gemotiveerd zijn, in rekening worden gebracht.

No, 2. Declaraties

Voor bondssofficials geldt het volgende tarief voor declaraties;

Reiskosten 3e-klasse, tenzij op abonnement wordt gereisd.

Lunch tot een maximum van ƒ 2,—.

Diner tot een maximum van ƒ 3,—.

Extra verteringen ƒ 1,— indien de terugreis denzelfden dag kan plaats hebben; ƒ 2,— indien de terugreis eerst den volgenden dag kan plaats hebben, met recht op vergoeding van lunch, indien men vóór 12 uur ’s middags ziin plaats van bestemming met kan hebben bereikt.

Logies (inclusief fooi) ten hoogste ƒ 4,50.

No. 3. Kleedgelegeuheid.

Het is verboden, dat de kleedgelegenheid deel uitmaakt van een café of lunchroom en/of door een caféhouder wordt geëxploiteerd.

No. 4. Het reizen per auto.

Voor het reizen buiten de officieele dienstregeling dragen de vereenigingen het risico, hetwelk daaraan is verbonden, doch voor elk geval afzonderlijk zal worden beoordeeld, of van overmacht sprake is.

Ongevallen, overkomen tusschen het begin en het eindpunt van openbare autodiensten, zullen worden beschouwd als geval van overmacht.

Bü gebruik van een particuliere auto komen de onkosten van de tegenpartij voor rekening van de niet-opkomende vereeniging, wanneer het mogelijk is van een openbaren vervoerdienst gebruik te maken of overmacht niet bewezen kan worden.

No. 5. Scheidsrechters bij wedstrijden tegen buitenlanders. Tics irrorsx* L/st 1 4- n n » t. . . 4. ula» -0 .

De scheidsrechters voor het leiden van wedstrijden tegen buitenlanders worden door den K.N.V.B. aange-teld, indien oestemming voor het spelen van den aangevraagden wedstrijd kan worden verleend. Bjj het indienen van het verzoek om toestemming voor het spelen van een wedstrijd tegen buitenlander -, kunnen de vereen'p'ngen eenige namen van scheidsrechters opgeven aan wie zij gaarne de leiding zouden zien opgedragen. Zoo moge-Itjk zal de Scheidsrechters-Commissie uit de opgegeven namen een keuze doen. De aanschrijving geschiedt door het Bondsbureau, zooals bij competitiewedstrijden.

Aan buitenlandsche vereenigingen of combinaties zal slechts toestemming worden verleend tot het spelen van een reeks van ten hoogste vijf wedstrijden hier te lande per toer.

No. 7. Dispensatie van Artikel 12 der Amateursbe palingen.

Leden kunnen, indien daartoe gegronde reden bestaat, op schriftelpk verzoek van hun bestuur, na ontvangst eener door het Bondsbestuur te verleenen dispensatie overeenkomstig de Amateursbapalingen, geheel o gedeeltelijk worden vrijgesteld van betaling van vereenigingscontributie. Aan leden, die nog geen jaar lid zijn, kan zulk een vrijstelling niet worden verleend.

No. 8. Trainerlicenties.

1. Als oefenmeesters zullen alleen kunnen worden aangesteld diegenen, die van of namens het Bondsbestuur toestemming daartoe hebben verkregen.

2. Bij aanstelling van een oefenmeester zijn de vereenigingen ver' plicht, door navraag bij het Bondsbestuur, zich ervan te vergewissen, oa die oefenmeester in het bezit is van een toestemming van het Bestuur vai den K.N.V.B. om als zoodanig op te treden. t

3. De vereenigingen zijn verplicht bij beëindiging van een contract m® een oefenmeester het Bondsbureau daarvan binnen 8 dagen schrifteUN kennis te geven. ,

4. Bjj overgaan van een oefenmeester van de eene vereeniging naar de andere, is laatstbedoelde vereeniging verplicht uiterlijk 14 dagen VOJ» ingang van het contract, daarvan kennis te geven, zoowel aan het Bonos bestuur, als aan de vereeniging, welke de oefenmeester gaat verlaten.

5. Het niet-inzenden van de vereischte vraag of opgaven, als vermeju onder 2, 3 en 4 wordt beboet ingevolge het bepaalde bij Art. 67 van het HL-

6. Het Bondsbestuur kan een licentie onthouden aan resp. intrekken van een trainer, die in strijd met de reglementaire bepalingen of voorschriften van den K.N.V.B. heeft gehandeld.

No. 9. Maatregelen tegen het optreden als trainer door actieve speler*

a. het is een actief speler verboden als oefenmeester op te treden du een voetbalvereeniging; n

b. de speler, die dit verbod overtreedt, wordt als speler afgevoerd ® kan eerst wederom als gerechtigd worden beschouwd om in competitie verband uit te komen één jaar, nadat het onder a. bepaalde niet meer °V hem van toepassing is; „j.

c. de vereeniging, die een actief speler als trainer in dient neemt, wora beboet met tenminste ƒ 50,— (dit ter beoordeellng van het Bondsbestuuri’

d. door het Bondsbestuur kan van het onder a. bepaalde dispensau worden verleend: _

le. aan spelers, die in het bezit zijn van diploma of licentie, afgegeve» door den K.N.V.8.;

2e. aan spelers, die zonder vergoeding de vereeniging trainen, vo° welke zij in competitieverband uitkomen;

AA* . A,A V» A A- * AV A * A V, A A , 3e. in bijzondere gevallen. ,

No. 10. Promotie van reserve-elftallen.

Zijn er meer elftalen van dezelfde vereeniging in dezelfde reserve-klass ’ echter in verschillende competitle-afdeelingen, ingedeeld, dan kan een las® elftal niet voor het spelen van promotiewedstrijden in aanmerking komen, indien het hoogere elftal van dezelfde vereeniging niet eveneens de eersr plaats in zijn Afdeeling inneemt, . . n

Evenmin komt een kampioenselftal voor promotie in aanmerking, in®16,, een elftal van dezelfde vereeniging in de naast hoogere klasse een plaa inneemt, welke degradatie met zich brengt.

No. 11. Verplicht gebruik van het modelkasboek van den K.N.V.B. Alle tot den K.N.V.B. toegelaten vereenigingen, welke niet uitsluiten bij een Afdeeling zijn ingedeeld, zijn verplicht het model-kasboek van ae K.N.V.B. in gebruik te hebben.

No. 12. Verplichte mededeeling aan het Bondsbestuur betreffende vriendschappelijke wedstrijden. «OU

Bij het afsluiten van vriendschappelijke wedstrijden, voor welke ® _ vast bedrag aan vergoeding voor reis- en verblijfkosten wordt overeen» komen, is de ontvangende (dus de uitbetalende) vereeniging verplicht t® stond na het tot stand komen van een dergelijke overeenkomst, met vermelding van het overeengekomen bedrag en eventueele verde condities mededeeling te doen aan het Bondsbureau.

Bij gebleken verzuim zal art. 67 al. sub d van het H.R. in toepassu e worden gebracht.

No. 13. Gerechtigde spelers. .. p

Bij den aanvang van het seizoen moet een speler beslissen of kl) Yjuitkomen voor de gewone competitie of uitsluitend voor de Zaterdagm dag-competitie. Wanneer een speler van de Zaterdagmiddag-competitie uitgekomen voor een elftal van zijn vereeniging voor de gewone co*W titie, is hij vanaf dien wedstrijd voor den verderen duur van het seiz° niet meer gerechtigd voor de Zaterdagmlddagcompetitie te spelen.

No. 14. Toelaten acrobaten. , „

Het is verboden acrobaten op het speelterrein toe te laten vóór o® aanvang van den wedstrijd of tijdens de rust.

STBAFCOMMISSIE

Vonrloopig geschorst in afwachting van een nader te nemen beslissing- Ingaande 22 October 1946 „ ,n

wegens wangedrag in den wedstrijd „LOSSER—GLANERBRUG” 1 October’46: , _ __ , .„„„opttG”:

Nr. 3733. B. Krabbe, Bentstraat 8, Glanerbrug, lid van „GLANERBRbjrg wegens wangedrag in den wedstrijd „AGOVV 3—APELDOORN00 BOYS 2” op 29 September ’46: *pEL' Nr. 3734. H. Konijnenberg, Berghuizerweg 63, Apeldoorn, lid van ~Al DOORNSCHE BOYS”; q gep-

wegens wangedrag in den' wedstrijd „RKWH—WALRAM” op tember ’46; van Nr. 3735. J, A. H. Neven, Wissengrachtweg 34, Hulsberg, 11(1

„RKWH”; Tr„ nn 29 wegens wangedrag in den wedstrijd „HEEMSKERCK—BDK September ’46: nn-g"; Nr. 3736. N. J. de aard, Da Costastraat 86 X, Alnsterdam lid

wegens wangedrag in den wedstrijd „LAAKKWARTIER 3—RO'-m' BURG 2” op 6 October ’46: d/vvdËl^' Nr. 3737. J. v. d. Weyden, 3e Gortestr. 81, Lelden, lid van „Ruuu BURG”;