Bussumsche doublet, mevr. van Berkei en mevr. Jonquiere motiveeren hun voorkeur op vrijwel gelijke overwegingen. Mevr. van Berkei releveert dat het voor haar persoonlijk zeer aantrekkelijk zou zijn indien de kampioenschappen op de M.E.T.S. gehouden zouden worden (waaruit wij meenen te mogen concludeeren, dat zij weer tot de deelneemsters zal behooren). Echter zijn er ook andere redenen die de M.E.T.S. gunstig doen zijn. Inde eerste plaats een groot en goed banencomplex met behoorlijke accomodatie; inde tweede plaats de nabijheid van badplaats en groote stad (gezelligheid bij slecht en ook bij goed weer); in de derde plaats behoorlijke gelegenheid tot inkwartiering. Van Noordwijk acht mevr. v. B. de gunstigste factor de goede banen, minder gunstige: slechte bereikbaarheid en moeilijke, kostbare inkwartiering. Van Amsterdam de voordeelen: goed banen-complex, goed bereikbaar en gelegenheid tot inkwartiering; nadeelen; nog nooit een succes geweest wat de belangstelling betreft, te kleine kleedkamers en het spelen ineen stad in het warmste deel van het jaar. In Hilversum ziet mevr. v. B. alleen nadeel: te klein banencomplex en moeilijke bereikbaarheid. Mevr. Jonquiere haalt, zooals gezegd, ongeveer dezelfde gronden aan. Zij acht de inkwartiering in Noordwijk en Amsterdam vrijwel nihil en die te Hilversum tamelijk goed; echter acht zij de banen inde Gooische stad minder geschikt. Als concrete voordeelen van Den Haag (de M.E.T.S.) voert zij aan dat de spelers er uitstekende ba-

nen vinden en dat er voor tennis, ook voor de nationale kampioenschappen, nog altijd meer belangstelling betoond wordt dan elders. Een bezwaar is de mindere gezelligheid van het M.E.T.S.- terrein; op dit punt winnen de andere baan-complexen het. Echter, zoo meent zij, ligt het ook aan de tennissers zelve om het zich gezellig te maken. (Dit laatste onderschrijven wij voor degenen die van buiten komen en vreemd zijn inde Haagsche tennis- en andere wereld, lang niet ten volle!) Reidt behoort ook tot de voorstanders van de M.E.T.S. „Ver uit” voegt hij er bij. Hij verwijst ook naar de inschrijvingen van vorig jaar doch indien hij hiermee een vergelijking beoogt met die van vorige jaren te Amsterdam en Hilversum, dan moet hij toch even in aanmerking nemen dat er in 1939 een afvaardiging vaneen aantal districts-spelers was, inde jaren daarvóór niet. En wij betwijfelen of die districts-spelers zonder de afvaardiging gekomen zouden zijn, Leyenaar begint met de mededeeling dat hij dit jaar wel een outsider zal zijn. Hij zal als kapitein van de veld-artillerie meer zorg hebben met het commando vaneen batterij dan met tennis-aangelegenheden. Niettemin meent hij dat Noordwijk in Juni ideaal zal zijn. „Banen in overvloed (en zeer goede), prettige entourage, iedereen voelt er zich tennis-thuis, enz. En dan dient de tenniswereld ook wat te doen om de teleurstelling voor dit tenniscentrum te verminderen dat er ook dit jaar geen internationale kampioenschappen gehouden worden.”

Van enkele andere spelers zullen wij de meeningen nog in het volgend nummer geven. Niet zoozeer om de persoonlijke voorkeur hebben wij bovenstaande beoordeelingen gevraagd, niet om een „meerderheid bij stemmen-aantal” aan te geven, doch louter om de opinies te hooren. Indien de Bondsraad deze beoordeelingen toetst aan de overwegingen welke hij zelf ten aanzien van een of andere plaats heeft, dan kan het resultaat niet anders dan ten gunste der kampioenschappen en van het meerendeel der spelers uitvallen! C, V, VERSCHIJNDAGEN „LAWN TENNIS" • Overeenkomstig het rooster van verschijning, in overleg met den K.NX.T.B, opgesteld, zal „LAWN TENNIS” (zoo lang de tijdsomstandigheden het mogelijk maken) op de volgende data verschijnen; No. 18 „ 15 Maart. No. 19 „ 5 April. No. 20 ~ 19 April. Vervolgens weer elke veertien dagen.

>ee<' on*-ee Aanleg van Draineerende ROODE GEMALEN BAKSTEENBANEN « Vraagt inlichtingen en begroeting !

11