De Pharmacopee is niet zoo uitvoerig: in haar opsomming:, geeft cijfers betreffende het aschgehalte (waarover het Besluit niets zegt), reageeert op dextrine, en verlangt, dat AgNOs en Ba CU. slechts geringe troebelingen ineen honigoplossing (in water) veroorzaken. 5. Diastatische fermenten moeten aanwezig zijn, tenzij de waar is aangeduid als „verhitte honig ’' De Pharmacopee zegt hierover niets. 6 Schadelijke stoffen moeten afwezig zijn. Inde Pharmacopee niet vermeld. Art. 9. 1. Geur, reuk en smaak mogen niet duf of abnormaal zijn. Dit is af te leiden uit dein de Pharmacopee gegeven beschrijving. 2. Zij mogen niet beschimmeld zijn. 3. Zij mogen niet in gisting zijn. Inde Pharmacopee zijn deze twee bepalingen niet uitdrukkelijk vermeld. 4. De zuurgraad mag niet hooger zijn dan 4 cm? N. zuur per 100 g. der waar. De Pharmacopee geeft een anders geredigeerd voorschrift, dat na omrekenen overeenkomt met 2,7 cm. N. zuur voor 100 g der waar. . Hier is dus een minder hooge zuurgraad toegestaan. Hierbij moet wel in het oog gehouden worden, dat het cijfer van het Besluit tevens geldt voor kunsthonig; het is duidelijk, dat daarvoor een iets hoogere zuurgraad moet worden toegestaan. 5. Bijenbroed, bijen, fragmenten daarvan, of stuifmeel mogen niet dan in uiterst geringe hoeveelheid aanwezig zijn. De Pharmacopee laat alleen stuifmeelkorrels toe, doch sluit zetmeel uitdrukkelijk uit. De Pharmacopee geeft ten slotte als aschgehalte op. 0,1 to 0,6 pCt., een cijfer, waaromtrent het Besluit niets vermeldt. Algemeen Besluit. Ook het Algemeen Besluit za! «ijn eischen inde Apotheek kunnen stellen. Inde eerste plaats vinden wij daarin een aantal artikelen betreffende de inrichting, watervoorziening en zindelijkheid van de ruimten, waarin eet- en drinkwaren worden bewterkt, enz. Ofschoon inde Wet op de Artsenijbereidkunst dergelijke voorschriften niet voorkomen, mogen wij toch veilig aanne-
66