het gehalte aan organisch-niet-vet juist te berekenen, of eenvoudiger is het in dat geval, om de verhouding water tot ruw eiwit als grondslag te nemen. Tabellen lila en Illb geven voorbeelden, hoe het juiste F ede r-getal wordt gecamoufleerd; lila bevat de analyses van de grondstof en van de eruit bereide vleeschwaren, terwijl 111b verschillende analyses van handelsproducten vermeldt. Tabel lila. – .|ad| ï! è'l -• Soort. | g | DtD | a n Pi Gemalen vleesch 1052 50,4 2,98 32,8 13,2 13,6 3,67 8,84 Worstmassa 1053, bereid uit 1052 51,4 2,84 30,2 11,6 15.6 3.29 4,4 3,7 met toevoeging van meel Org. niet- vet, zon- 11,9 4,8 der meel Worst, bereid uit 1052, gerookt 44,7 8,77 37 8 13,8 13,6 3,28 3,24 Rookworst, bereid uit 1053; gerookt 47,4 3,12 37,7 10,6 15,7 3,02 4,2 2,65 en gekookt Org. niet-vet, zon- 18,1 3,6 der meel Tabel Illb. „ ~ "öS I fR CÖ X) 7Ö CD o o £ , T 'E £? 5 g? u iS 'S| I'S <1 I OBOriBHAIiWOBST. 1986 60,2 | 4,3 17.9 2.85 17,6 3.5 4.1 3061 54,5 i 24.5 2.'» 12,-. K. E. 3,7 4.3 3070 55,6-' 390 59.7 I 3,4 18,1 6.4 18,8 3,1 4.8 392 54.6 2,8 21,5 7.3 21.1 2.6 3,9 538 55,7 3,2 24,9 3,1 16,2 3,5 4,3 741 42 2 2,5 42,2 4.4 13.1 3,2 4.8 748 54,4 2,3 24,0 5.6 19,3 2.8 8,9 932 61,1 2,7 16,5 6.85 19.7 3.1 4,7 1513 60,6 4,3 19,5 1.9 15,6 3.8 4,4 1515 57,7 4,2 21,5 2,9 16.6 3,4 4.2

804