Na verloop van twee dagen werden schoone cubische kristallen afgescheiden.
De arsenis strychnicus kristalliseert in cubische kristallen, van eene mat witte kleur; het bevat water dat het aan de lucht blootgesteld verliest , terwijl het dan bijna efflorescerend wordt. Door warmte wordt het volkomen ontleed en laat eene zwarte en porense kool terug. De reuk welke het zout bij verhitting ontwikkelt is empyreumatisch. Op het laatst verschijnen witte dikke dampen, vergezeld van de bekende knoflookachtige reuk van het arsenik. De smaak is bitter en metaalachtig. Het zout is zonder werking op het gepolariseerd licht, oplosbaar in alcohol, minder oplosbaar in aether. 10 deelen kokend water, of 85 deelen koud water lossen een dee! arsenis strychnicus op. Het geanaliseerde zout leverde de volgende formule. H33 As 03. (Journal de Pharm. et de Cliimie, Mai 1865.) Noodzakelijkheid van de rectificatie van den gewonen aether; door A. Herlant. Men vindt tegenwoordig veel aether sulphuricus inden handel, die, behalve dat hij den vereischten graad niet bezit, daarenboven, bij verdamping op een horlogioglas eene olieachtige vloeistof vaneen zeer onaangenameu reuk (oleum vini dulcis) achter laat. Om ze daarvan volkomen te bevrijden is het noodig bij herhaling bijv. 500 grammen aether •net eene oplossing van bijtende potasch, 25 grm. op 175 grm., water te schudden, daarna de bovendrijvende aether af te schenken op zoo veel chloretum calcicum, dat deze daarmede niet meer bevochtigd wordt, waartoe voor de opgegeven hoeveelheid 190 grammen noodig zijn, waarna gedestilleerd wordt. Op deze wijze verkrijgt men een volkomen watervrijen aether en welke geheel en al van de zoete wijnolie bevrijd is.
215