eener oplossing van carbonas balicus, welke 11 pOt. kool-2 Ure potasch bevat, voldoende is, om de zure reactie der beide meelsoorten te veronzijdigen. ■Bij de toebereiding van dit kindervoedsel ga men op de v°lgende wijze te werk: -Men brengt i gewigtsdeel tarwemeel once) in eene ®ehoone pan en voegt er langzamerhand onder bestendig omr°eren in kleine gedeelten de melk bij , zorg dragende het Monteren van het meel te verhinderen; dit mengsel verhitte üleii onder vlijtig omroereu tot koken en onderhoudt deze b°king gedurende 3a 4 minuten, waarna de pan van het vünr verwijderd wordt.

Nu weegt men 1 gewigtsdeel (l/2 once) moutmeel af, 'ertnengfc dit zorgvuldig met 45 grein (3 gram) van de gehemde oplossing van earbonas kalicus en met 3 gewigtsdeleu water en vermengt dit mengsel onder bestendig roer6Q met de melkbrei; men sluit alsdan de pan om de afdeling te vermijden en laat alles gedurende een half uur stil staan. ■Set is doelmatig, na de toevoeging van het moutmeel de Pan in heet, bijna kokend water te plaatsen, ten einde het hengsel langer warm blijve; het wordt daardoor dunner en 2°eter. Na verloop van dezen tijd brengt men de pan ten 'Veedemale op het vuur, laat nog eenmaal opkoken en giet 1111 de pap door eene fijne draad- of haren zeef, waarop alsdan d kleefstof en onzuiverheden van het moutmeel terugblijven. hen die met het proces der mouting bekend zijn bedeft j,et geene herinnering, dat de temperatuur na de toe-v°egiDg Van het mout 66° C. (151° I\ = 53° R.) niet mag d bovengaan. bovenstaand voorschrift is zoodanig berekend, dat men 6 tijd medegerekend die men voor het afwegen en vermen-6tl van het water met het moutmeel noodig heeft, na zijn Vermengen bij de heete melkbrij, een mengsel heeft van tetle temperatuur van p.m. C6° O. Se volgende wijze van bereiding is nog eenvoudiger en V°or gereedmaking inde keuken doelmatiger.

143