8. Suiker: Bepaling van anorganische stoffen of vervalsching met meel; hiervoor e rekenen / 0,50 a ƒ I, 4. Koffij:
Bepaling van suikerij, gebrande siroop of andere kleurgevende middelen; prijs ƒ 0,50 a f I, 5. Het onderzoek van thee: a. Opsporing van indigo, berlijnsch blaauw, curcuma en chromas plumbi. h. Onderzoek op bijgemengde anorganische stoffen. c. Botanisch of pharmacognostisch onderzoek, ieder onderzoek f 1,— a ƒ 3,— 6. Wijn en bier; onderzoek op aluin, lood, koper enz., prijs ƒ 3,—. , 7. Azijn: onderzoek op zwavelzuur, zoutzuur, lood, koper en dergelijken, ƒ I, a ƒ 3, 8. Olie: onderzoek van slaolie of ontkleurde raapolie, papaverolie enz., f 1,— 9. Boter: water-, wei- en zoutgehalte, meel en kleurstoffen , ƒ 1,— a f 3,— 10. Eegen- of bronwater en minerale wateren : Op schadelijke metaalverbindingen , te veel kalk of op organische stoffen, qualitatief / 0,50 a f I, quantitatief – 3, a – 10,— Complete quantitatieve wateranalyse – 20, a – 25, 11. Afscheidingen in ziekten: Urine op eiwit ƒ 0,50 „ op te veel acidum uricum – I, af 3, » °P gal of bloed daarin bevat -1 a -3, „ op suiker . i#_ £ . 2,_
216