het gefiltreerd en geconcentreerd wordt. Hieruit zondert zich de myronas kalicus af in kristallen, die men door eene tweede kristallisatie zuivert.
-500 gram zwart mosterdzaad leverden 1 gram kleurloos en gekristalliseerd myronas kalicus op; 1500 gram gaven 7,5 gram. Behandelt men de myronas kalicus met versch bereid myrosine (waterig extract van wit mosterdzaad) zoo ontwikkelt er een sterke reuk van mosterdolie. Hierbij ontwikkelt geen gas. Wanneer de reactie geëindigd is en men het waterige vocht aan de destillatie onderwerpt, zoo gaat de mosterdolie met het over en er blijftin de retort een melkachtig en zuur vocht terug. Dit vocht houdt zwavel gesuspendeerd. Het bevat sulphas kalicus in oplossing; maar men vindt in dit sulphaat slechts het vierde gedeelte van de totale hoeveelheid zwavel die de myronas kalicus bevat. TJitgedampt laat dit vocht een overschot terug, dat aan slappen alcohol voor gisting vatbare suiker afstaat. Wanneer deze suiker in alcohol veranderd is en men het gegiste vocht laat koken, na er eenige droppels zwavelzuur bijgevoegd te hebben, die men vervolgens door krijt veronzijdigt en men er gist bij voegt, ontwikkelt er eene nieuwe gisting, hetwelk een bewijs is dat er eene nieuwe hoeveelheid suiker onder den invloed van zwavelzuur gevormd is. 'De geheele hoeveelheid suiker CI2 Hl2 012 bedraagt 44,99 pCt. van het gewigt van den gebruikten myronas kalicus. Myronas kalicus met biergist aan de fermentatie onderworpen , ontwikkelt geen koolstofzuur. Nitras argenticus vormt inde waterige oplossing van myronas kalicus, na verloop van eenigen tijd, een wit praecipitaat. Dit lost bij koking op, maar er ontstaat weldra een zwart praecipitaat van sulphuretum argénticum en er ontwikkelt een sterke reuk van inosterd-olie. Deze olie ontstaat dus onder deze voorwaarden, zonder tusschenkomst van myrosine. {Zeitschrift Jür Chemie und Pharmacie H. XIX S. 577.)
187