bijzondere protectieve werking van lenicet-zalven op de cornea bij de ophtlialino-blenorrlioea adultorum. Salvarsan vond echter bij hein door de slechte resultaten, die hij er mee had, geen genade.
Hij creëerde te Bandoeng het corps der „doekoens mata" hetwelk bij menige medische autoriteit en bij verscheidene collegae geen grooten bijval heeft gevonden, zoodat de opleiding van deze hulp-oogheelkundigen gestaakt is geworden.
Zijn groote verdiensten zijn door de hooge Regeering erkend geworden. Den 28en Augustus 1907 was hij benoemd geworden tot officier in de Oranje Nassau-orde; den 12en Februari 1909 verleende H. M. de Koningin hem het commandeurschap in de huis-orde van Oranje.
Ook in het sociale leven heeft Westhoff zich op verdienstelijke wijze bewogen. Van af hare oprichting was hij lid van den Bandoengschen gemeenteraad. Dat hij dat lidmaatschap niet als een sinecure beschouwde, is herhaalde malen gebleken; steeds stond hij klaar, voor de belangen der gemeente in de bres te springen. Wij stippen hierbij aan zijn nog niet zoo lang geleden gevoerde heftige actie tegen het wanbeheer bij Bandoeng 's gemeentewerken. Zijn groote kunstzin voerde hem er toe, steeds en steeds weer pogingen in het werk te stellen, in de plaats zijner inwoning een schouwburg tot stand te brengen.
Reeds jaren lang werd Westhoff's gestel ondermijnd door aphthae tropicae. Het dwingt bewondering af, zooals hij den strijd tegen zijn belager met energie en wilskracht jaren lang heeft volgehouden, nog meer echter de wijze waarop hij plichtgetrouw zoo lang mogelijk op zijn post is gebleven tot heil van de vele oogkranken, die zich aan zijne zorgen toevertrouwden.
Toen het ziekteproces eenige jaren geleden schijnbaar ot stilstand was gekomen, trok hij voor eenige maanden naar Europa en benutte die reis in de eerste plaats om