Vooral op geneeskundig gebied was de appreciatie van Bestuurswege al bizonder pover; van eenige vaste aanstelling, hetzij aan het hospitaal te Batavia, hetzij elders, is geen sprake; alleen zagen wij hiervoren, zooals in het Besluit der regeering met van weinig waardeering getuigende woorden wordt gezegd, dat ten Rhijne „bij de anatomie (werd) gebruijkt," en verder volgt niets dan in Juli 1677 de benoeming tot Buitenregent van 't Leprozenhuis, welke laatste functie feitelijk slechts eene onbezoldigde bijbetrekking was. Waaraan moet deze van den beginne reeds aan, en later onder den Gouv. Gen. van Goens, toen Cornelis Speelman de invloedrijke Directeur Generaal was, nog toegenomen onwelwillende houding van de Indische machthebbenden tegenover ten Rhijne, die op genees-
19 Augustus 1681 volgde zijn benoeming tot Visitateur of Inspecteur der Leprozen.
Den 9 Mei 1685 werd hij aangewezen als „seconde" voor de ambassade naar Peking.
12 October 1687 te Batavia terug, werd Louijs de Keijser met spoed naar Bantam gezonden, wegens ernstige ziekte van den Sultan en van den opperkoopman Leeuwenson aldaar; bij zijn komst te Bantam was de Sultan reeds overleden, maar Leeuwenson, die bezocht was geweest „door een swaar overval met continuele trecking van senuwen', herstelde; daarop werd 7 Januari 1688 besloten Dr. de Keijser van Bantam te laten terugkeeren.
29 Mei 1688 werd hij lid van Schepenen. In September 1689 werd de Keijser wederom naar Bantam gezonden, maar thans niet in zijn qualiteit als medicus, maar bestemd voor Gezaghebber der Loge aldaar.
29 October 1691 werd hij, te Bantam zijnde, bevorderd tot opperkoopman. Volgens eene Resolutie van 6 September 1694 was Louijs de Keijser toen Directeur van 's Compagnies Loge in Suratte, waar hij ongenoegen kreeg met den Fiscaal van Helsdingen.
Bij Res. van 4 November 1695 werd Pieter Ketting als zijn vervanger aangewezen, en zou de Keijser „na gedaan transport' naar Batavia komen. In Augustus 1696 bevond hij zich dan ook weder te Batavia, maar na dien heb ik geen verdere gegevens omtrent Louijs de Keijser gevonden.
Uit bovenstaand kort overzicht van Dr. de Keijsers levensloop in Indië blijkt wel, dat hij een meer dan gewoon bruikbaar man was en dat hij waarschijnlijk een goed praktisch medicus is geweest.