PUBLICATIE VAN DE GROLSCHE BIERBROUWERIJ NV. FOTO PAUL HUP, GEMAAKT BIJ J. P. MOL N.V., BREDA.

Vakmanschap is meesterschap

Kolbakken, oorspronkelijk uit Hongarije, z talpa’s van Servische afkomst, berenmutsen ( en sjako’s, hunting-caps en politie-petten, I gala- en tropenhelmen, de laatste met of c zonder puggaree van mousseline, werkstukken d van de pettenmaker. f Op een ”blok”, naar de maat van de drager, j worden op een onderlaag van weefsel dunne i, kurkplaatjes aaneengelijmd tot de grondvorm, licht van gewicht en perfect passend. Na bekleding met linnen volgt de afwerking met berenvel of white-coat, andere bontsoorten of laken, galons, kinkettingen, pluimen, J paardestaarten en emblemen van metaal, alles r naar historisch model. Zo zijn er kolbakken met een uitknoopbare slaapmuts, die – naar • men vertelt -’s nachts echt gedragen werd, j terwijl de huzaar zijn voeten warm hield in de rest. ( Vakmanschap is meesterschap. Dat geldt voor de pettenmaker, dat geldt al driehonderd jaar voor de brouwers van Grolsch. Dank zij dit vakmanschap kan Grolsch ook I nu nog worden gebrouwen volgens de bij-

zondere methode van Gilderaeester Petet Cuyper, in 1677 eigenaar van de Grolsche Bierbrouwerij. Zijn natuurlijke brouwwijze, overgeleverd van Vader op Zoon, werd in de loop der eeuwen steeds verbeterd en verfijnd en aangepast aan moderne mogebjkheden. Daaraan dankt het Grolsche bier zijn eigen karakter, met die bijzondere smaak en frisheid en dat fijne aroma. Ook de natuurlijke houdbaarheid van Grolsch – die in een verfijnd brouw- en rijpingsproces van vier maanden ontstaat – is voor de smaak van groot belang. Pasteurisatie (het kunstmatig houdbaar maken) kan daarom achterwege blijven. Hierdoor is Grolsch wérkelijk vers bier, vers als kersen zo van de boom, vers als een bedauwde perzik zo van de stam. Als het voor U op tafel staat, heeft Grolsch dezelfde bijzondere smaak, dezelfde frisheid en hetzelfde fijne aroma als

wanneer U het in de brouwerij zou kunnen drinken, zó uit het proefkraantje van een tijpingsvat getapt.

En tenslotte door de ge2ellige Grolsche beugelfles: 3 voordelen: • KWALITEIT: vers bier, • GEMAK: geen opener nodig, • ZUINIGHEID:de fles behoeft niet in één keet te worden leeggeschonken.

lierkenners vragen 'ff\o£icA