Oma bakt appeltaart met Croma ’tls feest als Oma jarig is! Dan komen vader, moeder,Tom en Janneke haar in optocht feliciteren Dan bakt Oma appeltaart! Daarvoor neemt ze meel en mooie lCromal! Omdat 't deeg met Croma zo gemakkelijk te kneden Is. Omdat (door de extra melkbestanddelen In Croma) appeltaart altijd zo mooi goudbruin wordt. ”Mmm...wat ruikt dat lekker!” Janneke als Oma de taart uit deoven^neemt!’Wat’n prachtige kleur, ”zegt moeder vol bewondering. Later, bl] de koffie, snijdt Oma de schitterende taart. "Mooi zachtbros...” lacht ze tevreden, "dat komt omdat Croma v\/atervrij is." ” Hoera ! Grote stukken!” roept kleine Tom. ”Lang zal ze levet^.."zet vader in. J23 En Oma denkt: ”Hoera voor Croma

Oma’s recept voor appeltaart voor het deeg voor de vulling 150 g bloem 250 g zure appelen 1 afgestreken thee- 50 g rozijnen lepel bakpoeder 50 g krenten 100 g basterdsuiker J theelepel kaneel 1 losgeklopt ei geraspte schil v.e. mespunt zout citroen 100 g Croma 1 eetlepel bruine suiker Kneed Croma met de bloem, het bakpoeder, de suiker, het ei en het zout door elkaar. Wrijf een springvorm (20 cm diam.) in met Croma. Druk % van het deeg op bodem en langs zijwand uit. Meng de schijfjes appel, de rozijnen, de krenten, de kaneel, de bruine suiker en geraspte citroenschil goed door elkaar. Leg dit mengsel in de vorm. Maak hierover een matje van smalle reepjes van het resterende deeg. Zet de taart ± 1 uur in een warme oven, daarna nog een J uur in uitgedraaide oven. – – –

V – Croma geeft óók prachtige resultaten bij f kip en gehakt, vis en aardappelen, flens- f jes. groente, enz. Want Croma is speciaal gemaakt voor bakken, braden, stoven! Croma-watervrij -met extra melkbestanddelen