Waarom een Akkerde geen tablet mag zijn

’t Zou minder snel en minder veilig helpen! Onze 4 geneeskrachtige micropoeders zijn zo fijn verdeeld dat ze de maagwand ontzien. Zo fijn dat ze metéén opgenomen worden, metéén beginnen te werken. En ze kunnen alleen in een cachet zo microscopisch Sijn bij u komen. Daarom mag een AKKERTJE nooit een tablet zijn. Daarom helpt een AKKER instantcachet zo “instant” (= onmiddeUiJk) hij pijn, kou en griep. Slik daarom uw pijn weg met een AKKERTJE. Veilig en vliegensvlug!

RODE KOOL

KAN OOK ANDERS

dus laat het water niet meer koken, maar houd het tegen de kook aan. Keer na enige tijd de appelen, zodat de tweede kant ook gaar kan worden. Leg de rode kool op een schotel. Schik de kastanjes als een krans eromheen, met daartussen de gewelde appelen. Vul de appelholten met wat chutney.

Rode-koolscbotel met appel en saucijsjes I kg rode kool • zout • azijn » laurierblaadje • enkele kruidnagelen • aardappelmeel • kg aardappelen • melk • peper • nootmuskaat • 4 paar saucijsjes • boter of margarine • 3 goudrenetten • paneermeel. Kook de geschaafde kool gaar in weinig water met wat zout, een scheutje azijn, een laurierblaadje en enkele kruidnagelen in % uur. Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel en verwijder de kruiden. Kook de geschilde aardappelen gaar in weinig water met zout en stamp ze fijn. Maak er met wat melk een luchtige puree van. Maak deze op smaak af met wat peper en nootmuskaat. Bak de saucijsjes op een zacht vuur in wat boter of margarine in de koekepan tot ze rondom bruin zijn. Beboter een vuurvaste schotel. Leg onderin een laag rode kool. Schik daarop schijfjes van de geschilde en van het klokhuis ontdane appelen. Leg de aardappelpuree erbovenop en daarop de saucijsjes. Strooi er paneermeel over en leg hier en daar kleine klontjes boter of margarine. Laat het gerecht warm worden en een bruin korstje krijgen in een matig warme oven (150° C of 300° F). Presenteer er desgewenst de gebruinde boter, waarin de saucijsjes zijn gebakken, bij

Rode kool met ananas I kg rode kool • zout • 5 kruidnagelen • 2 grote goudrenetten • suiker • I klein blikje ananasschijven • aardappelmeel • boter of margarine. Kook de geschaafde rode kool gaar met wat zout, de kruidnagelen, de gesnipperde appelen, wat suiker en het ananasnat uit het blikje in % nur. Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel, verwijder de kruiden en roer er een klontje boter of margarine door, Doe de rode kool in een dekschaal en garneer met halve ananasringen. Rode-koolschotel met appelen en spek 100 g mager rookspeh in blokjes • I ui n X kg rode kool • 4 zure appelen • 130 g mager rookspek in plakjes. Bak de blokjes spek uit tot ze

lichtbruin zijn. Bak de kir gesneden ui tot slot even mee.ï de geschaafde rode kool to( smoor deze gaar in uur. Dw gare rode kool over in een boterde vuurvaste schotel. S en boor de appelen en zet da m de rode kool. Bedek de de kool met de plakjes m Schuif de schotel in het van een matig warme oven (ISJ of 300° Fj. Laat de schotel; staan tot de appelen gaar et| spek lichtbruin is geworden.

Rode-koolstamppot met ragoütvlees 400 g runderragoütvlees • toilH peper • il/2 kg aardappelen t .’flfl rode kool • j zure appelen • fauflH • koter of margarine. W? Zet het ragoütvlees op veel water dat het vlees net staat, wat zout en peper. KookH gedurende 2 ]/2 uur. vlees uit de pan. Leg in het vsRH de geschilde en in vieren aardappelen, de geschaalde kool, de in vieren schilde en van klokhuis appelen. Strooi over de lende lagen wat zout en leg het vlees bovenop. KookhMj geheel /2 uur. Neem het weer uit (het is nu gaar) de rest fijn. Is de stamppot roer er dan wat meik door. tot slot een flinke klont margarine en het vlees door. f

Rode-koolslaatje met sinaasappelH y2 kg rode kool • azijn * i ui* mr suiker • slaolie • 2 • 1 winterwortel • enkele walm«^Ê Zet de heel fijn geschaafde kool weg met wat azijn een uurtje intrekken. kool dan met de geraspte ui, zout, suiker, slaolie en het sap V2 sinaasappel. Rasp de winterwortel en meng dit met het sap van sinaasappel. Schik het rode-koolslaatje een schotel en leg in het de geraspte wortel. Snijd 1 smiaiH appel overdwars in plakjes en hal ■ veer deze. Schik de halve plakje om het slaatje en garneer m« enkele walnoten. j J^

Warm rode-koolslaatje I kg rode kool • i goudrenet • 1 lepels azijn • 3 lepels appelssp ' ‘v 3 lepels slaolie • i ui t zout. Vermeng de heel fijn geschaató jgj rode kool met de geraspte appe Maak een sausje van azijn, app< dN sap. slaolie, geraspte ui en wj 1 zout. Vermeng dit met de kool £ laat dit uur intrekken. Laatdi (fjj alles 20 minuten zachtjes suddi . ren. De kool is dan net nog knap pend, maar niet helemaal raui meer.