Hm, alweer rodefc looil het uw dochter misschien al zej) ses haar ditmaal eens te snel o bruik die doodgewone rodel er een smakelijke schotel. Wel smullen!

RODE KOOL

-kan

Rode koken 1 d lYi kg rode kool “ grote goudrenet* zout * azijn * suiker • laurierblaadje * enkele kruidnagelen * aardappelmeel * boter of margarine. W Verwijder de buitenste lelijke bladeren en de stronk van de kool. Schaaf de kool of snijd hem met een scherp mes in dunne reepjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snipper hem. Zet de fl geschaafde kool met de gesnipperde appel op met een laagje kokend water, wat zout, een scheutje azijn, wat suiker, t B 6611 laurierblaadje en enkele kruidnagelen. ] Breng het geheel aan de kook en laat de kool op een zacht vuur gaar worden in L H uur. Bind het vocht met wat aangemengd F aardappelmeel en roer een klontje boter of margarine door de kool. Verwijder tot slot het laurierblaadje en de kruidnagelen.

Geef rode kool ' j met gebakken bloedworst, \ waarop schijven gebakken \ appel zijn gelegd, gebakken rol' pens, al of niet met appelschijven, V runderlapjes, hachee, gebakken IV L bokking en gekookte aardappelen V »of puree. W Fijn rode-koolgerecht met kastanjes en |Kr 1 ” gewelde appelen – 1 kg rode kool • 1 grote goudrenet • zout • azijn • suiker • laurierblaadje • enkele kruidnagelen • aardappelmeel* boter of margarine • Ikg kastanjes • 15 g boter of margarine • 15 g suiker • 6 of 8 niet sfukkokende appelen • 3 lepels suiker • chutney. Kook de rode kool zoals bij ~Rode kool koken” is beschreven. Kruis de kastanjes in en kook ze in ruim water halfgaar in 15 minuten. Pel dan de kastanjes. Smelt de boter of margarine in een pan. Laat hierin de suiker smelten en het geheel lichtbruin worden. Schenk er wat water bij en voeg dan de halfgare kastanjes toe. Zorg dat deze half onder de vloeistof liggen, schenk er zo nodig nog wat water bij. Kook de kastanjes verder gaar. Als het goed is, wordt bijna al het vocht door de kastanjes opgenomen. Schil en boor de appelen. Breng Vi 1 water met de suiker aan de -kook. Wel hierin de appelen gaar.