Het voorkomen, of liever gezegd de mogelijkheid, van een gezamenlijke teraardebestelling van 2 individuen is aanwezig bij no 20, waar de hierboven (pag.7l) reeds vermelde kleine onderkaak naast grootere skeletresten werd aangetroffen. Voorts bij no 82, waar tweemaal een tuber ischii dextrum werd gevonden, evenals bij no 100, waar het onderzoek van het skelet tot een grootte van ong. 120 cm deed besluiten bij een jeugdig individu met nog niet vergroeide epiphysen. Het onderzoek van de tanden door M. Hu t deed hier tot een hoogeren leeftijd (ong. 40 j) besluiten. Deze bepaling berust vóór alles op den typischen vorm van het overgangsgebied tusschen tandkroon en wortel bij 2 elementen, welke tegen de mogelijkheid pleitte de betreffende elementen als melkmolaren te beschouwen. Wellicht behooren dientengevolge de tanden tot een ander individu dan de skeletdeelen, welke in dezelfde urn werden gevonden. Buiten deze drie „dubbele” crematies, die weinig overtuigend zijn, werd steeds slechts 1 individu in elke um aangetroffen.

Als verdere vondsten, welke op de een of andere wijze het vermelden waard zijn, moge het volgende dienen:

n o 1. In de alveolenrij ontbreekt tusschen de alveolen van PI en MI de alveole voor P 2. Dit element moet tijdens het leven verloren zijn gegaan (geëxtraheerd?), omdat de desbetreffende alveolus vergroeid is.

n o 4. In het os frontale is de sutura mediofrontalis nog zichtbaar (leeftijd B—l3 j.).

n o 10. In het gebied van de alveole van Ine. 2 van den rechter bovenkaak kan een abscesholte worden waargenomen, welke palatinaal is doorgebroken. Bovendien is een open verbinding tusschen een molarenwortel en de kaakholte aan weerskanten aanwezig. Deze kan tijdens het leven afgesloten zijn geweest door het slijmvlies, zooals dit op hoogeren leeftijd vaker voorkomt (afb. 36).

n o 16. De protuberantia mentalis was in deze vondst bijzonder duidelijk geprononceerd.

n o 20. Deze vondst werd reeds eerder besproken (pag. 71)

n o 35. P 2 sup. sin. toont pericementose.

n o 37 en 68. De arcus superciliaris is opvallend sterk ontwikkeld. Dit is niet het geval bij de kinderen 4 en 8 en de volwassenen 1, 20, 56 en 82 (meest met kenmerken.

n o 38 e n 40 Deze vondsten hebben niet doorgebroker alveolen met tandkiemen in de bovenkaak.

n o 56. Een hoektand heeft 2—3 wortelpunten.

n o 83. Het foramen hypoglossi is rechts verdubbeld.

n o 89. De alveolen van M 2 en M 3 in rechter en linker onderkaak zijn vergroeid; ook ontbreken de alveolen van de boven-incisivi en van der caninus.

Zooals uit deze opsomming volgt, komen kenteekenen, welke als ken-

9