Gedenkschrift bij het 50-jarig bestaan van den Frieschen IJsbond 1886-1936, alsmede iets over hardrijders en hardrijdsters in vroeger en later jaren
Akkrum, Joure, Dokkum, Grouw, Drachten, Kropswolde, Groningen, Nijelamer, in totaal ƒ 505.—.
In den strengen winter van 1928-'29 won hij vanaf 6 Januari tot 3 Maart, op 24 wedstrijden niet minder dan ƒ 1765.— aan prijzen. Een paar meegemaakte wedstrijden verdienen nadere vermelding. 5 Jan. 1929 ontving de heer Slof uit Eelde hef volgende briefje:
Eelde, 5 Jan. 1929.
Mijnheer!
Ijsbaan Eelde.
Dinsdag 8 Januari groofe hardrijderij van Mannen om prijzen van ƒ 150.—, ƒ 75.—, ƒ 35.— ƒ 20.—, ƒ 10.— en ƒ 5.—.
Aangifte voor Dinsdagmiddag 12 uur.
Beleefd verzoeken wij U aan den wedstrijd deel te nemen. Om eenigszins reclame te maken verzoeken wij U, indien hef mogelijk is, om U voor Maandagavond 6 uur te willen aangeven. De aangifte kan geschieden in café Makken of Tel. No. 6.
Het Bestuur,
Secr. H. Groenewold.
Eelde.
Eigenaardig doet het aan de zinsnede om eenigszins reclame te maken. Waar een hardrijder ook al niet goed voor kan wezen ! De wedstrijd van Woensdag 20 Febr. 1929 te Oudkerk was er een van 32 uitgenoodigde mannen.
De prijzen waren /' 100.— plus gouden medaille, ƒ 60.—, ƒ 40.—, ƒ 20
■— en ƒ 10.—. Zilveren medaille voor den snelsten rit en zilveren medaille uit te reiken naar het oordeel van het bestuur. Onder deze 32 hardrijders vond ik o.a. de volgende namen: M. Slager, J. Poepjes, G. Plantinga, G. Goodijk, Jac. Poepjes, Jolle de Jong, R. de Leeuw, Joh. Jeften, H. ten Hoeve e.a.
De Heer Slof wist ze te verslaan en kwam bovendien in het bezif van den gouden medaille.
25 April '29 ontving Slof van uit Streefkerk van den heer Anema, notaris aldaar, het volgende schrijven.
Den Heer J. J. Slof, Kooi bij Joure.
Geachte Heer Slof,
Voldoende aan mijn belofte op 21 Febr. I.l. heb ik het genoegen U hierbij aan te bieden een herinnering aan de Nationale hardrijderij op schaatsen, dien dag alhier op de rivier de Lek gehouden, en waarbij U den derden prijs heeft gewonnen.
Het zal U opvallen, dat het schild anders is dan werd afgesproken. Bij nadere overweging is het beter gevonden het wapen van Streefkerk als schild over te nemen, waarmede naar ik hoop, U wilt instemmen.
Vertrouwende, dat deze herinnering U aangenaam zal zijn en